Ta boktipsen som en man

15 december, 2017

Björnstad

Hockey, småstadsliv och manlighetens pris

Invånarna flyttar från Björnstad och jobben blir allt färre, men ändå lever drömmen om forna glansdagar – och det är hockeyn som är räddningen. Fredrik Backmans roman Björnstad är en berättelse om kärleken till en folkrörelse, men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.

Läs mer om boken på Bookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

 

Alfahannen

Spänningsroman om manlighet i filmens och teaterns värld

Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen älskar sina bad boys, och Jack Rappe är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna. Därför blir det också en sensation av stora mått när Rappe hittas på bryggan med ett livshotande sår i magen. Jack Rappes våldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom själv.

Läs mer om boken på Bookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

 

Återstoden

Om stoisk manlighet – med nobelglans

Romanen om mönsterbutlern Stevens som ger sig iväg i sin husbondes bil på sitt livs första semester har blivit en modern klassiker. Författaren låter med ojämförlig mästerlighet den korrekte butlern ta läsaren med på en resa genom den engelska landsbygden 1956. Och genom sina egna minnen. Återstoden av dagen är en sorglig och humoristisk betraktelse över den vanliga människans demokratiska ansvar och en skarpsinnig och ironisk berättelse om missriktad idealism.

Läs mer om boken på Bookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

 

Pappalogi

Modern handbok för närvarande pappor

Pappalogi är den omistliga handboken för alla nyblivna eller blivande pappor. Här finns det praktiska, moderna och kloka råd för situationer som möter en nybliven pappa under graviditet, förlossning och föräldraledighet. Manne Forssberg är skribent och föreläser på teman som jämställdhet, sexualitet och relationer och har tidigare skrivit boken Kukbruk.

Läs mer om boken Bookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

 

Ta det som en man – hur fan gör man det?

Hampus Nessvold är ett ungt stjärnskott som artist och programledare i TV och radio som nu gör en personlig djupdykning i sig själv och mansrollen. I kapitlen om sex, våld, vänskap, porr, kärlek och kroppskomplex delar han med sig av sina erfarenheter av till exempel manlig vänskap, olycklig kärlek, bögtest, sexmisslyckanden, och hur det känns att ha Smålands kanske smalaste handleder. För alla som är eller känner en ung man.

Läs mer om boken på
Bookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

 

Kan en vanlig, trevlig kille våldta?

Katarina Wennstam har intervjuat unga sexualförbrytare för att få reda på hur de tänker; psykologer som diskuterar hur samhället kan bemöta en våldtäktsman; jurister och poliser som beskriver hur de resonerar i våldtäktsmål. Här ifrågasätts också myten om den obetvingliga manliga sexualdriften som så ofta tas upp som en ursäkt eller en förmildrande omständighet. Framförallt vänder hon blicken mot männen som begår övergrepp, och hävdar att vi måste börja tala om mäns ansvar för de våldtäkter som begås.

Läs mer om boken på Bookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

 

Jakten på den nya mansrollen

Könsrollerna och jämställdhetsfrågorna har aldrig varit aktuellare än nu. Den traditionella manligheten kritiseras hårt och anses vara förlegad och på väg in i en återvändsgränd, men sällan granskas den av en man, och framför allt aldrig så roligt som här. En respektlös uppgörelse och en kärleksfull men svidande satir över dagens manlighet.

Läs mer om boken på Bookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.

 

Tack för att du inte är ett jävla svin

Utan gitarren hade han varit en tönt, nu är han i alla fall en tönt med gitarr. Och framförallt – utan musiken hade han aldrig blivit kompis med Sandra. Hon är inte som någon annan på skolan. Hon röker, super och försöker passa in som en av killarna.

Det här är dagen han får veta exakt hur lite hon betyder för dem.

Läs mer om boken på Bookbeat, Storytel eller på förlagets hemsida.