Guld för e-boksdesign i designtävlingen Kolla! 2016

Guld för e-boksdesign i designtävlingen Kolla! 2016

15 november, 2016 | Bonnierförlagen

I designtävlingen Kolla!, som anordnas av Svenska Tecknare, vann Bastion Agency Studio Lab guld i kategorin Grafisk design/böcker för bästa e-boksomslag för omslagen till Alice Lyttkens samlade författarskap. Såhär skriver Svenska Tecknare på sin Instagram:

”Det guldvinnande bidraget i Kolla! 2016 i kategorin Grafisk design/böcker är Alice Lyttkens samlade författarskap. Art directors, grafiska formgivare: Alexandra Falagara, Brita Lindvall Leitmann. Byrå: Bastion – Agency Studio Lab. Uppdragsgivare: Albert Bonniers Förlag. Motivering: För att spegla den feministiska författaren används olika typsnitt för olika tidsepoker, alla formgivna av kvinnliga typografer – en imponerande och inspirerande designlösning.”

Läs mer om omslagen
Läs mer om Kolla! 2016 och se samtliga vinnare