Viktor Frisk debuterar med bok om sin personliga superkraft – ADHD

Viktor Frisk debuterar med bok om sin personliga superkraft – ADHD

13 februari, 2017 | Bokförlaget Forum

”Det står ju tatuerat ADHD i pannan på dig, hur har alla kunnat missa det?” sa läkaren till Viktor Frisk för snart fem år sedan. Det var inte en dag för tidigt. I 17 år hade Viktor och hans omgivning kämpat med och mot hans enorma energi och rastlöshet. Med ADHD-diagnosen kunde den folkkäre artisten och sociala medie-profilen börja om med ett nytt fokus. I april kommer boken Min superkraft! Så har jag lärt mig älska min struliga ADHD – en viktig bok för alla som har eller lever med någon med ADHD.

Det här är boken Viktor önskar att han själv, hans familj, lärare och vänner hade kunnat läsa när han var liten. När livet var som tuffast och ingen, inte ens han själv, förstod varför han agerade på ett visst sätt.

– Det betyder otroligt mycket för mig att få ge ut den här boken. Många ser bara negativa sidor med ADHD och jag vill istället att folk ska förstå hur man kan dra nytta av diagnosen. Hur man gör ADHD till en superkraft istället för ett hinder, säger Viktor.

För Viktor öppnade ADHD-diagnosen många och oväntade dörrar i livet. Han har lärt sig att dra nytta av sin rastlöshet och sin energi och därmed omvandlat sin ADHD till en positiv drivkraft.

–  Att leva med ADHD kan vara lika påfrestande för en själv som för omgivningen och för mig är det extremt viktigt att öka förståelsen kring diagnosen. Därför är den här boken för dig som har ADHD eller din syster, din förälder, din lärare eller din kompis, avslutar Viktor

Boken har skrivits tillsammans med Mia Gahne och berättar om Viktors ofta struliga uppväxt på landet utanför Eskilstuna. Den skildrar bråk, inre frustration, tvivel på sig själv och skuldkänslorna. Men också om hur han efter diagnosen omvandlat allt detta till en personlig superkraft.

Viktor Frisk är född 1995 och bland annat känd som ena halva i duon Samir & Viktor som två gånger gjort succé i Melodifestivalen. Han är även sociala medie-profil samt social media director på en PR-byrå. Med hundratusentals följare på sociala medier har han fått mycket stort genomslag när han tidigare pratat öppet om sin ADHD.

Boken finns i butik från och med 5 april. Recensionsdag är 18 april.

För mer information, intervjuförfrågningar eller beställning av recensionsexemplar, kontakta Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se
Mobil 0733-746294