Avsnitt #10 av Speaking of Stories med Birgitta Ohlsson och Marianne Rundström

Avsnitt #10 av Speaking of Stories med Birgitta Ohlsson och Marianne Rundström

16 februari, 2017 | Bonnierförlagen

Första avsnittet på svenska!

I det nya avsnittet av Speaking of Stories möts Birgitta Ohlsson och Marianne Rundström i ett samtal om att vara duktig flicka och om att vara ofrivilligt passé. Om kuddflickor och vikten av att lyssna till sin inre kanariefågel. Om svensk åldersfixering, och om åldern som dom, framförallt för kvinnor.

Med utgångspunkt i sitt eget liv visar politikern Birgitta Ohlsson i Duktiga flickors revansch  att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle.

I Passé – De ofrivilliga pensionärerna gör tv-journalisten Marianne Rundström upp med gamla föreställningar om åldrandet och ifrågasätter ett åldersnojigt Sverige.

Speaking of Stories #10

Speaking of Stories #10