Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson ger ut serieroman inspirerad av nordisk mytologi

Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson ger ut serieroman inspirerad av nordisk mytologi

22 februari, 2017 | Kartago

Vei – bok 1 är den första delen i en fantasyberättelse inspirerad av nordisk mytologi, skapad av författaren Sara Bergmark Elfgren och tecknaren Karl Johnsson. De beskriver själva boken som en episk äventyrsberättelse med mytologiska inslag.

– Berättelsen kan beskrivas som nordisk mytologi möter Game of Thrones möter Gladiator. Mitt i alla strider, maktspel och intriger står Vei, som är en jordnära och lite annorlunda typ av hjälte.

Berättelsen inleds med att en medvetslös kvinna flyter i havet. Hon hittas av vikingar på jakt efter Jotunheim, jättarnas rike. Kvinnan heter Vei och hon blir snart indragen i ett blodigt spel mellan jättar, asagudar och människor.

– Jag och Karl har jobbat med den här serien i fem år så vi är otroligt glada över att äntligen släppa den här boken. Jag har alltid varit fascinerad av sagor och myter, och läste allt jag kom över om nordiska och grekiska gudar när jag var liten, berättar Sara Bergmark Elfgren.

Sara Bergmark Elfgren har skrivit romaner, bilderböcker och manus för bland annat film och radio. Bokdebuterade gjorde hon tillsammans med Mats Strandberg med Cirkeln (2011) som ingår i Engelsforstrilogin. Boken har nått stor framgång, översatts till 25 språk och även filmatiserats. Sara är även skaparen av poddserien De dödas röster (2016) och har tillsammans med Maria Fröhlich skrivit bilderböckerna Just nu har vi varandra (2015) och Nu leker vi! (2016).

Karl Johnsson är serietecknare och illustratör, vars hjärta klappar extra för fantasy och mytologi. Han debuterade med serieromanen Mara från Ulthar (2010) och är en av tecknarna bakom Berättelser från Engelsfors (2013). Karl har även illustrerat Asgård – sagor ur den nordiska mytologin (2015). Förutom serier arbetar Karl även med film, läromedel, spel och tv.

Både Sara och Karl är bosatta i Stockholm.

Recensionsdag för Vei – bok 1 är den 12 april.
Vei – bok 2 utkommer 2018.

För mer information, beställning av recensionsexemplar och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Hanna Lundkvist, mediekontakt
hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se
076-526 11 63

www.kartago.se

Här hittar du bland annat författarfoton, omslagsbilder och mer information om våra böcker och upphovspersoner.

Kartago – Sveriges främsta serieförlag
Kartagos huvudsakliga inriktning är tecknade serier, experimentella bilderböcker och humoristisk samhällskritik. Kartago ger ut ca 25 titlar om året. Bland författarna hittar vi till exempel Martin Kellerman, Lise Myhre, Nina Hemmingsson, Lena Ackebo, Lina Neidestam, Julia Thorell, Jan Lööf, Hans Lindström, Jan Stenmark, Charlie Christensen, Anneli Furmark, Eric Ericson, Carina Kågström och Henrik Lange.

Kartago har sina rötter i Galago och Tago Förlag, som startades 1979 av Rolf Classon. Han driver sedan 2001 Kartago tillsammans med Thomas Olsson.