Ann Jäderlund och Birgitta Lillpers nomineras till Nordiska rådets litteraturpris 2017

Ann Jäderlund och Birgitta Lillpers nomineras till Nordiska rådets litteraturpris 2017

23 februari, 2017 | Bonnierförlagen

Ann Jäderlund nomineras till Nordiska rådets litteraturpris 2017 för sin diktsamling djupa kärlek ingen.

Ann Jäderlund, född 1955 och bosatt i Stockholm, är framför allt lyriker men har också skrivit dramatik. Ända sedan sin debut med Vimpelstaden 1985 har hon konsekvent följt en egen linje: hon låter inte bara orden ha de innebörder de har i vardagsspråket, genom att låta språket sjunga avvinner hon orden nya och hemlighetsfulla betydelser.

Birgitta Lillpers nomineras till Nordiska rådets litteraturpris 2017 för sin diktsamling Anteckningar om hö.

Birgitta Lillpers, född 1958, är bosatt i Orsa. 1982 debuterade hon i bokform med diktsamlingen Stämnoja. Sedan följde Igenom, härute (1984) och Gry, och bärga (1986). Som prosaist fick Birgitta Lillpers sitt genombrott med Blomvattnarna, som lyriker med diktsamlingen Besök på en främmande kennel (1990).

Mer info