Nya böcker från Bokförlaget Forum i maj

Nya böcker från Bokförlaget Forum i maj

03 mars, 2017 | Bokförlaget Forum

Här får du ta del av den spännande utgivning som Bokförlaget Forum bjuder på under maj månad. Bland annat efterlängtade nyheter från Fredrik Backman, Mia Törnblom och Louise Doughty, Caitlyn Jenners självbiografi och en bok om hur du upptäcker och hanterar psykopater.

Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout
Pulitzerprisvinnaren Elizabeth Strouts nya roman är en känslig och osentimental skildring av den komplicerade kärleken mellan mor och dotter. Det är inte bara ett oförglömligt porträtt av en kvinna, utan också en berättelse om klass, flykt och trasiga familjer. Den kritikerhyllade romanen om Lucy Barton har legat etta på New York Times bästsäljarlista och nominerats till The Man Booker Prize 2016.

Recensionsdag 2017-05-03
Mediakontakt: Annelie Eldh, annelie.eldh@bonnierforlagen.se

Vad hände med barnen? av Eva F Dahlgren
När det moderna välfärdssamhället grundläggs pågår samtidigt en omfattande fosterbarnsindustri i Sverige. ”Oäkta” barn säljs till lägstbjudande, utnyttjas som arbetskraft eller vanvårdas till döds. I den avslutande delen i hennes tematiska trilogi om människors värde under 1900-talets första hälft, skildrar Eva F Dahlgren barnen i folkhemsbyggets och rasbiologins skugga.

Recensionsdag 2017-05-03
Mediakontakt: Annelie Eldh, annelie.eldh@bonnierforlagen.se

Hetta av Jane Harper
Hetta är en atmosfärisk thriller med mörka familjehemligheter – True Detective möter Liane Moriarty. Den utspelar sig i Australiens karga inland, författaren Jane Harpers hemland. Under mystiska omständigheter skjuter Luke Hadler sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk anländer till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet.

Recensionsdag 2017-05-10
Mediakontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Ta plats! av Mia Törnblom
För att få det liv vi vill leva behöver vi träna på att ta plats. Vi behöver lära oss att skapa förtroende, övertyga och göra ett positivt intryck för att nå ut med våra fantastiska personligheter. I Ta plats! lär Mia Törnblom ut konsten att ta plats med ansvar och generositet på ett smart och utvecklande sätt.

Recensionsdag 2017-05-10
Mediakontakt: Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se 

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre av Fredrik Backman
Recensionsdag 2017-05-15
Mediakontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Allt jag önskade av Lucy Dillon
Caitlin är gift med en man som alla gillar, men äktenskapet knakar i fogarna och hennes självkänsla är i botten. När lilla dottern Nancy dessutom slutar prata gäller det att göra något drastiskt. En hoppingivande och hjärtevärmande bok om förlorade drömmar och nya möjligheter, av författaren Lucy Dillons vars böcker ständigt vinner nya läsare och älskas världen över. Dillon har skrivit succéromaner som Hundra omistliga ting och När livet börjar om.

Recensionsdag 2017-05-15
Mediakontakt: Emelie Gustavsson, emelie.gustavsson@bonnierforlagen.se

Mitt liv av Caitlyn Jenner
I april 2015 uppmärksammades ett omslag av tidskriften Vanity Fair världen över. Framsidan pryddes av en lång och ståtlig kvinna i en figurkramande klänning. Caitlyn Jenner hade gjort sin debut. Tillsammans med journalisten bakom det omskrivna reportaget i Vanity Fair, Buzz Bissinger, berättar hon nu sin historia. Om sporten, kändisskapet och den tuffa tid som varit, men också om tillfredsställelsen i att äntligen hitta hem.

Recensionsdag 2017-05-17
Mediakontakt: Emelie Gustavsson, emelie.gustavsson@bonnierforlagen.se

Svart vatten av Louise Doughty
John Harper befinner sig i exil, isolerad i en ensligt belägen by på Bali och han fruktar för sitt liv. Men än mer plågas han av minnen från det förflutna. Louise Doughty är en mästare på skildra moraliska dilemman – hon utforskar människans villkor och individens ansvar. Berättelsen håller läsaren på helspänn till sista sidan. Och en gripande kärlekshistoria berör starkt. Doughtys succéroman Kvinna inför rätta nominerades till the Specsavers National Book Awards och Steel Dagger samt till Guardian’s Not the Booker Prize. Boken fick stor uppmärksamhet och hyllades när den utkom på svenska 2015.

Recensionsdag 2017-05-17
Mediakontakt: Annelie Eldh, annelie.eldh@bonnierforlagen.se

Att återvända av Hisham Matar
En stark bok om en sons sökande efter sin far och om exilens skoningslösa ovisshet. När Hisham Matar var 19 år kidnappades hans pappa och fördes till ett libyskt fängelse. Det blev det sista Matar hörde från sin far. Efter 20 år i exil kunde han äntligen återvända till Libyen. Här berättar Matar om sin livslånga resa mot upprättelse, för sig själv, sin far och sitt hemland.

Recensionsdag 2017-05-17
Mediakontakt: Annelie Eldh, annelie.eldh@bonnierforlagen.se

Damkören i Chilbury av Jennifer Ryan
När männen i den lilla engelska byn Chilbury försvinner ut i andra världskriget lägger prästen ner kyrkokören. Men för kvinnorna är det viktigt att få samlas, sjunga och stötta varandra i en orolig tid, så de bildar en damkör. Flera olika kvinnors röster vävs samman till en gripande och ofta rolig berättelse, med kriget som tragisk fond. Även på hemmafronten är livet fyllt av dramatik.

Recensionsdag 2017-05-31
Mediakontakt: Annelie Eldh, annelie.eldh@bonnierforlagen.se

Omgiven av psykopater av Thomas Erikson
Äntligen är uppföljaren till succén Omgiven av idioter här! Psykopater eller människor med psykopatiska drag finns överallt. Ofta är de charmerande, karismatiska personer som kan övertyga vem som helst om vad som helst, men deras beteende är exceptionellt manipulativt. I boken får du verktyg för att upptäcka dem i tid – och bli medveten om hur just din personlighetstyp kan utnyttjas av en psykopat.

Recensionsdag 2017-05-31
Mediakontakt: Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Omslag och författarfoton finns att ladda ned högupplöst på www.forum.se

För mer information, beställning av recensionsexemplar och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta respektive mediakontakt eller press@bonnierforlagen.se

Forum nyheter maj

Bokförlaget Forum startades 1944 och ägs av Bonnier AB. Idag ger vi ut ungefär sjuttio titlar om året och parollen ”det bästa inom varje genre” är lika aktuell som när den kläcktes på 1940-talet. Vi älskar starka berättelser och gripande levnadsöden – då spelar det mindre roll om författaren är knegare eller nobelpristagare, om ämnet är romantiskt eller dystopiskt. De får alla plats hos oss.