Jessica Schiefauer tilldelas Stora ljudbokspriset i kategori ungdom

Jessica Schiefauer vinnare av Stora Ljudbokspriset 2017

06 mars, 2017 | Bonnier Carlsen

För andra året i rad vinner Jessica Schiefauer Stora ljudbokspriset. I år får hon det i kategorin Ungdom för sin bok ”Pojkarna”, inläst av författaren själv, utgiven av Bonnier Audio.

Pojkarna är en tonårsskildring som kombinerar det plågsamt vardagliga med det vackert magiska i en berättelse om uppväxt, förvandling, kärlek och systerskap.

Motivering:

Vinnaren av årets stora Ljudbokspris kategori ungdom går till en bok där författaren tar oss lyssnare med på en vandring i en unik miljö olik något annat. Med ett fängslande språk får vi följa med till en värld inbäddad i ett drömlikt skimmer men med en mörk bottenklang. Författaren har lyckats att skriva en hybrid mellan fantasy och reality. Där de unga karaktärerna går emot samhällets konventioner och låter oss lyssnare reflektera över steroetypa och könsspecifika förhållningssätt.

Inläsningen känns trovärdig för oss lyssnare – med en för örat behaglig rytm – kanske beroende på att det är författaren själv som är inläsaren.

Jessica Schiefauer är född 1978 och uppvuxen i Kungälv utanför Göteborg. Hon har gått skrivarutbildningar på Fridhems folkhögskola, Bona folkhögskola och Nordiska folkhögskolan. Hon har även studerat svenska, engelska och litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet och har en pedagogisk examen i språk och kreativt skrivande. Idag bor hon i Göteborg med sin familj.

Stora Ljudbokspriset (tidigare Iris Ljudbokspris) delas årligen ut till den ljudbok som ger den allra bästa ljudboksupplevelsen och priset delas därför lika mellan författaren och inläsaren. Priset delades ut för första gången 2009. Läs mer om priset och övriga nominerade: www.storaljudbokspriset.se