Anton Klepke tilldelas Storytelpriset 2017

Storytelpriset tilldelas Anton Klepke för ett unikt samarbete kring en angelägen bok

06 mars, 2017 | Bonnier Carlsen

Varje år hyllar Storytel en aktör eller person lite extra som på ett framträdande sätt bidrar till och är en viktig del för ljudboken och branschens utveckling.

I år gick priset till Bonnier Carlsen-redaktören Anton Klepke för sitt arbete med svensk-arabiska Det flygande tältet – Drömmar från ett flyktingläger där ljudboksversionen på två språk är utgiven av Bonnier Audio.

Boken ges ut i samarbete med ”Books for Syria”, ett UNESCO-finansierat projekt som distribuerar böcker till barn som befinner sig på flykt. Anton Klepke hörde första gången hörde talas om projektet när han arbetade som journalist i Istanbul. Det flygande tältet – Drömmar från ett flyktingläger är en angelägen bok om hur det är att som barn leva på flykt i väntan på trygghet. Men lika mycket om att våga hålla fast vid sitt hopp och sina drömmar, genom vänskap, lojalitet och mod.

Motivering:

Anton Klepke tilldelas priset för att ha uppmärksammat och förmedlat en berättelse som landar rakt i våra hjärtan och som ropar efter att bli hörd. I vår tid är berättelsen om Kinanah, Basheer och deras magiska tänkande och storslagna drömmar, trots flyktinglägrets begränsande ramar, ett hoppfullt äventyr för alla barn som växer upp under dessa svåra omständigheter, och en spegel mot världen för alla barn som lever under tryggare omständigheter.