Katarina Wennstam tilldelas utmärkelsen Årets Kvinnogärning

Katarina Wennstam tilldelas utmärkelsen Årets Kvinnogärning

08 mars, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Katarina Wennstam, författare till bl a Flickan och skulden och Flickan och skammen, tilldelas utmärkelsen Årets Kvinnogärning.

Ur motiveringen:
”Katarina Wennstam belönas för sitt mod och för att hon envist bedriver ett enträget arbete mot mäns våld mot kvinnor och uppmärksammar konsekvenserna av könsmaktordningen, både som journalist och författare.

Katarina Wennstams Flickan och skulden – en bok om samhällets syn på våldtäkt utkom för femton år sedan. Den fick stor uppmärksamhet. Den och används som kurslitteratur och har spelat en avgörande roll i förändringar av sexualbrottslagstiftningen.

Utmärkelsen Årets kvinnogärning delas ut av ROKS – Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige.
Mer info