Stipendium till Thom Lundberg, Marit Furn och Nanna Johansson

Stipendium till Thom Lundberg, Marit Furn och Nanna Johansson

08 mars, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Albert Bonniers Stipendiefond för Yngre och Nyare författare har för 2016 delat ut arbetsstipendier till Thom Lundberg, Marit Furn och Nanna Johansson.

Albert Bonniers Stipendiefond för Yngre och Nyare författare instiftades 1947 och är ett arbetsstipendium som delas ut till författare utkomna på Albert Bonniers Förlag. Juryn består för närvarande av Charlotte Aquilonius (donatorsrepresentant), Elisabeth Rynell och Jerker Virdborg.

Stipendiefonden delar ut tre stipendier per år à 20 000 kronor. Priserna delas ut i början av året. Tidigare mottagare är bland andra Håkan Andersson, Anna Jörgensdotter och Jerker Virdborg 2010, Leif Holmstrand, Oline Stig och Maria Zennström 2011, Carolina Fredriksson, Hassan Loo Sattarvandi och Linda Spåman 2012, Åsa Ericsdotter, Katarina Fägerskiöld och Susanna Lundin 2013, Patrik Godin, Johannes Heldén och Helena Österlund 2014 samt Anna Hedlin, Gertrud Hellbrand och Peter Normark 2015.

Kontaktuppgifter:
Charlotte Aquilonius, Albert Bonniers Förlag,
Telefon 08-696 83 97