Magdalena Ribbing har tilldelats Det Stora Retorikpriset

Magdalena Ribbing har tilldelats Det Stora Retorikpriset

13 mars, 2017 | Bokförlaget Forum

Magdalena Ribbing har tilldelats Det Stora Retorikpriset 2017.

Priset instiftades 2008 av Retorikcentrum AB i Sverige för att uppmärksamma vikten av ett gott språk, det talade och det skrivna. Syftet är att tydliggöra retoriken som ett modernt och effektivt verktyg för kommunikation i alla sammanhang. Bland tidigare pristagare hittar vi bland andra Jessika Gedin, Sissela Kyle och Christopher O´Regan.

Motiveringen lyder: ”Årets pristagare har som god folkbildare gett uppmärksamhet åt sunt förnuft, god ton vikten av hänsyn till våra medmänniskor. Med stil och erfarenhet skriver vår pristagare böcker och besvarar brev – delar generöst med sig av råd och kunskap; allt med personlig kryddning och retorisk sälta. Det är en vinnare som med sitt uttryck har gjort intryck”.

Magdalena Ribbing är Sveriges mest kända auktoritet i stil- och etikettfrågor och har skrivit ett flertal böcker i ämnet, bland andra bästsäljaren Ribbings etikett (2016), Nya Stora Etikettboken (2005) samt även Hålla tal och Snabbetikett (2008). För sin bildningsgärning har Magdalena Ribbing tilldelats Gastronomiska Akademiens guldmedalj och S:t Eriksmedaljen, Stockholms stads högsta utmärkelse.