Kvinnliga basketförebilder prisades på gala

Kvinnliga basketförebilder prisades på gala

14 mars, 2017 | Bonnierförlagen

Bonnierförlagen samarbetar sedan 2011 med Svenska Basketbollförbundet. Nu prisas flera representater för basketsporten för sitt jämställdhetsarbete.

Swedish Alliance for Women in Sport (Safwis) anordnade den 8 mars en sportgala på Handelshögskolan i Stockholm. Galan var ett startskott för den nya plattformen, som skall verka för ökad jämställdhet inom svensk idrott. Under galan prisades 50 kvinnliga förebilder som arbetat för ökad jämställdhet. Kriterierna för att bli utvald som en av dem är bland annat att man ska vara en förebild och på så sätt arbeta för ökad jämställdhet inom idrotten.  Av de utvalda förebilderna finns hela fem förebilder som representerar basketsporten. Farhiya AbdiAnna BartholdÅsa JernmoAzuakaego Nnamaka och Lena Wallin-Kantzy.

Läs mer om Bonnierförlagen och Svenska Basketbollsförbundets samarbete.