Wahlström & Widstrand blir en del av Albert Bonniers Förlag

Wahlström & Widstrand blir en del av Albert Bonniers Förlag

24 mars, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Sammanslagningen innebär att Wahlström & Widstrand blir ett imprint, en prioriterad utgivningslinje på Sveriges största skönlitterära förlag Albert Bonniers Förlag.

Håkan Rudels, VD Bonnierförlagen:
Vi ser att konkurrensen mellan de svenska skönlitterära förlagen ökar hela tiden. Genom att göra Wahlström & Widstrand till ett imprint inom Albert Bonniers Förlag organiserar Bonnierförlagen den skönlitterära utgivningen i två stora förlag – Albert Bonniers Förlag och Bokförlaget Forum. I dessa två förlag inryms flera olika imprints. Det är min övertygelse om att ska man driva förlag i Sverige framöver måste man antingen vara stor eller liten. Att vara mellanstor är den svåraste positionen att ha. Wahlström & Widstrand och dess författare får på det här viset del av Albert Bonniers Förlags storlek och självförtroende vilket ger en bra framtida grund att stå på.

Daniel Sandström, Litterär Chef, Albert Bonniers Förlag
AB och WW kompletterar varandra på ett naturligt sätt, som två förlag med gedigen litterär profil och mycket tradition. Under samma tak ger det båda listorna möjlighet att bli både spetsigare och mer heltäckande.

Om Wahlström & Widstrand
Wahlström & Widstrand startades 1884. Listan över förlagets litterära giganter längre tillbaka i tiden är lång: Erik Axel Karlfeldt, Ivar Lo Johansson, Edith Södergran och fjorton nobelpristagare, senast Herta Müller. Nina Björk, Jens Lapidus, Katarina Frostenson, Viveca Lärn, Jan Mårtenson, Malin Persson Giolito, Emelie Schepp, Johan Theorin, Karin Wahlberg och Bruno K. Öijer är några av många betydande författarskap som utkommit på förlaget under de senaste åren.

Om Albert Bonniers Förlag
Albert Bonniers Förlag är det största skönlitterära förlaget i Sverige och ett av de äldsta, grundat 1837. Utgivningen har alltid utmärkts av mångsidighet. Romaner, lyrik, memoarer, biografier, essäer samt en mängd olika fackböcker har haft förlagets namn på titelbladet.

För ytterligare information:
Håkan Rudels, VD Bonnierförlagen
Tel 08-696 80 55, hakan.rudels@bonnierforlagen.se

Daniel Sandström, Litterär Chef Albert Bonniers förlag
Tel 08-696 83 07, daniel.sandstrom@albertbonniers.se