Anya och vrenerna är tillbaka!

Anya och vrenerna är tillbaka!

30 augusti, 2006 | Bonnier Carlsen

Nu kommer den spännande uppföljaren till Vren – De glömda rummen, en science fiction-roman med fantasykänsla. Förra året tilldelades Lotta Olivecrona SLANGBELLAN för 2005 års bästa skönlitterära debut.
”En välskriven och spännande bok som snabbt fångar och håller kvar läsaren”, var juryns motivering.
Romanen har fått stor uppmärksamhet och lovordats av såväl recensenter som bokhandlare och bibliotekarier.

Lotta Olivecrona är född 1964 i Göteborg och bosatt i Enebyberg utanför Stockholm. Till vardags är hon småbarnsmamma och röntgenläkare på Karolinska sjukhuset. Idén till debutboken fick hon i 35 graders värme, på en fullsatt minibuss i Indonesien.

– Vren, själva ordet, dök upp några veckor tidigare. Då visste jag ännu inte hur en sådan såg ut, eller hur farliga de skulle visa sig vara. Inte heller visste jag att historien skulle komma att utspela sig i en framtid då rymdresor var möjliga, säger Lotta Olivecrona.

I Vren – Tornens hemlighet har Anya blivit antagen i kungens tjänst som spejare. Hon försöker förtvivlat få kontroll över sin telepatiska förmåga – en kraft som är både hatad och fruktad. Rymdvärldarna vill inleda förhandlingar och snart befinner sig Anya och vrenerna i en virvlande ström av oförutsedda händelser, äventyr och dolda motståndare …

Lotta Olivecrona är tillgänglig för intervjuer under årets bokmässa i Göteborg.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se, finns högupplösta författarporträtt och omslag att ladda ned.

Kontakta mig gärna för mer information och recensionsexemplar.

Vänliga hälsningar

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se