Carin och Stina Wirsén på Junibacken

01 september, 2006 | Bonnier Carlsen

Junibacken satsar på aktiviteter för de allra minsta. I helgen invigs en småbarnsmanege på Sagotorget, ritad av Stina Wirsén.
Hon har hittat inspiration till småbarnsmanegen från boken En liten skär och många små brokiga (text: Carin Wirsén, bild: Stina Wirsén) där läsaren bland annat får möta en liten skär som plockar bär, två små gröna som slåss om en böna och tre små grå som inte kan gå. En lekfull och personlig bok för de minsta om färger och siffror.
Katten och Nallen från ”Vem är arg?” medverkar
I den vadderade manegen kan de allra minsta leka med klossar, plocka med Stina och Carins böcker, och även träffa deras figurer, i form av uppsydda dockor. Och från Stina Wirséns egna lilla serie för små barn – En bok för de minsta små – får de träffa katten och nallen och de andra. 2005 kom två titlar: Vem är arg? som nominerades till Augustpriset och Vems byxor? och nu är uppföljarna här: Vem blöder? och Vem bestämmer?.

Den 2 september kl 13.30 inviger Stina och Carin Wirsén småbarnsmanegen, läser ur några böcker och tecknar med alla barn.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se, finns högupplösta författarporträtt och omslag att ladda ned.

Kontakta mig gärna för mer information och recensionsexemplar.

Vänliga hälsningar

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se