Ulf Nilsson får Astrid Lindgren-priset 2006!

Ulf Nilsson får Astrid Lindgren-priset 2006!

14 november, 2006 | Bonnier Carlsen

Astrid Lindgren-priset instiftades av Rabén & Sjögren den 14 november 1967 på Astrids 60-årsdag. Priset har sedan dess delats ut årligen för förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen. Prissumman är 40 000 kr.

Ulf Nilsson är född 1948 och bosatt i Helsingborg. Hans författarskap har resulterat i en bred och omfattande produktion, allt från bilderböcker till vuxenromaner. Bland alla priser han mottagit kan nämnas Augustpriset 1994 för Mästaren och de fyra skrivarna liksom för Adjö, herr Muffin 2002, med illustrationer av Anna-Clara Tidholm. Bilderböcker i urval: Älskade lilla gris, Lilla syster kanin, och En dag med mössens brandkår – alla med Eva Eriksson som illustratör. Kapitelböcker i urval: Pojkjävlarna och När jag var liten var jag stor och stark. Ungdomsböcker i urval: Det egyptiska mysteriet, Luftens härskare och Den onda kraften (2005). Många av hans böcker är översatta till ett flertal språk.

Ulf Nilsson och Eva Eriksson är nominerade till Augustpriset 2006 för boken Alla döda små djur.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.sefinns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Vänliga hälsningar
Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se