Petter Lidbeck får Wettergrens Barnbokollon 2006!

01 december, 2006 | Bonnier Carlsen

Petter Lidbeck får Wettergrens Barnbokollon 2006!

Wettergrens Bokhandel har sedan 1986 ett litterärt barnbokspris, Wettergrens barnbokollon. Syftet är att stödja och uppmuntra kvalitetstänkande inom barnkulturen. Priset utgörs av en liten skulptur i silver och 20 000 kr som årligen utdelas till ”den/de personer som genom sitt författarskap eller på annat sätt konsekvent och medvetet verkat för god barnlitteratur”.

Några frön från verkligheten slår rot och brer ut sina hjärtblad i Petter Lidbecks fantasirika huvud och växer till böcker i vars hägn barn och vuxna kan känna ro och vila. En sorts andrum där det går att trivas och ha roligt utan krav och prestationsångest. Petter Lidbeck skriver på ett sätt man sällan möter i barnböcker; rakt på sak utan krumbukter eller finlir. Han är flickornas man och berättar med humor och värme om utsatta barn, det kan vara en flicka som förlorat minnet, eller en älskansvärd liten tös med Downs syndrom. Med absolut gehör för de olika rösternas valörer skapar han sina dråpliga och tänkvärda berättelser. Petter Lidbeck besitter förmågan att skriva enkelt om det svåra.

Tidigare pristagare: Harald & Maria Gripe, Inger & Lasse Sandberg, Gunna Grähs, Gunilla Bergström, Lena Anderson & Christina Björk, Viveca Lärn, Hans Peterson, Anna-Clara & Tomas Tidholm, Jostein Gaarder, Lisa Örtengren, Catarina Kruusval, Brita af Geijerstam, Annika Thor, Moni Nilsson-Brännström, Lars Klinting, Maj Fagerberg, Maj Bylock, Inger Lindahl, Ulf Stark, Pija Lindenbaum

Juryn har utgjorts av Kersti Westin, Margareta Dahlström, Gunnel Enby, Ann Wettergren Algell, Johan Ringström, Eva Svedberg

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.sefinnshögupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Vänliga hälsningar
Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se