Dramatiker och vissångare debuterar med barnroman

Dramatiker och vissångare debuterar med barnroman

18 januari, 2007 | Bonnier Carlsen

Inte bara tennis av Peter Barlach är en självupplevd berättelse om en pojke som förlorar sin mamma i en bilolycka.

John bor i Lillängen med sin mamma, pappa, storasyster och golden retriever. Han går i sexan, hänger med kompisar och tränar tennis. En vinterlördag när han är hos en kompis och spelar tevespel ringer hans pappa och tonen är inte den vanliga.

Peter berättar: ”När jag skrev den här boken försökte jag minnas hur det var när jag var 12 år och livet bytte plats med döden och allting blev kaos.
Vissa händelser minns jag glasklart, då har jag skrivit som det var. Andra partier har jag glömt, då har jag fått använda min fantasi. I verkligheten hände det här januari 1980, men boken utspelar sig 2006. Så en del människor och situationer är påhittade, men alla känslor har jag känt på riktigt.”

Inte bara tennis är ingen genomsorglig historia. Efter att ha läst en nästan färdig version av manuset, sa en 12-årig flicka: ”Jovisst, det är klart att det är synd om John, men det är ju inte så att hela boken deppar ihop!”

Peter Barlach, född 1968, skivdebuterade i höstas med Heliga familjen (Satellite Records).
Han har skrivit flera pjäser för bl a Stockholms Stadsteater och Radioteatern (bl a Flickan på Henriksdalsberget och Snäckor).
Peter Barlach har också skrivit och regisserat ett par kortfilmer för SVT. Novellfilmen Två tennisskor, vars manus debutromanen bygger på, ska med start i januari 2007 användas i utbildningssyfte för familjer i sorg av Röda Korset, Rädda Barnen och BRIS.

Inte bara tennis släpps den 26 januari. Den 26 januari har Peter även premiär på enmansföreställningen Heliga familjen på Klara Soppteater, Stockholms Stadsteater.

För mer info: www.peterbarlach.se

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.sefinnshögupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Vänliga hälsningar
Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se