Mangatalangen är tillbaka efter förra årets succé!

Mangatalangen är tillbaka efter förra årets succé!

08 februari, 2007 | Bonnier Carlsen

Japanska serier, Manga, är ett gigantiskt fenomen i Japan och numera även en stor och växande trend i Sverige.

Bonnier Carlsen och Manga Media vill uppmuntra och ta till vara kreativiteten hos dagens mangaläsare, och skapa en plattform för unga tecknare. Därför fortsätter tävlingen Mangatalangen även detta år – en tävling på temat ”Teckna din egen mangaserie”. Tecknare från hela landet inbjuds att visa sin version av det framväxande fenomenet ”svensk manga”.

Uppdraget är att skapa en avslutad berättelse på 5-15 sidor som ska vara förlaget tillhanda senast den 1 maj. Vinnarna publiceras i antologin ”Mangatalangen 2007”, samt i Manga Mania. Precis som föregående år blir det prisutdelning på bokmässan i Göteborg, då även antologin släpps.

Mangatalangen 2006 lockade 250 tecknare att skicka in sina bidrag och kvaliteten var hög. Tretton tecknare, de flesta debutanter, gavs ut i en gratis pocketantologi under hösten och deras verk visades på en turnerande utställning.

Bonnier Carlsen är Sveriges ledande mangaförlag – som fram till dags dato har sålt 2,5 miljoner mangaböcker. Bonnier Carlsens community bcmanga.se har snabbt blivit mangaläsarnas bästa vän: 5 000 loggar in varje dag på sajten, som nu är uppe i 30 000 medlemmar.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Vänliga hälsningar
Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se