Christina Herrström nominerad till Nordiska barnbokspriset

Christina Herrström nominerad till Nordiska barnbokspriset

16 februari, 2007 | Bonnier Carlsen

Ämnesrådet Lärarbibliotekarier i Sverige nominerar författaren Christina Herrström som kandidat till Nordiska Skolbibliotekarieföreningens Barnbokspris 2007 med den Augustnominerade boken Tusen gånger starkare.

– En bok om ett samhälle som upprepar ord som jämlikhet likt ett mantra, men som trots sin självbelåtenhet har en lång väg kvar att gå, menar Christina Herrström.

Motivering:
”Tusen gånger starkare är en viktig berättelse om maktkampen i högstadieklassrummet. Det är en bok som inbjuder till diskussion. Detta gör Christina Herrström med ett stort engagemang och på ett laddat språk som det slår gnistor om.”

Christina Herrströms Augustnominerade bok är långt ifrån en traditionell roman. Snarare är det en pamflett om skolans hierarkier, en bitter uppgörelse med alla i skolsystemet som påstår sig lära ut jämlikhet, som tror sig värna de svagare och visa människor respekt.

Nordiska barnbokspriset har delats ut varje år sedan 1985. Svenskar som fått priset är bland andra Ulf Stark och Annika Thor. Årets pris kommer att delas ut i Vejle, Danmark, i samband med den nordiska konferensen i början av juli.

Christina Herrström har skrivit flera vuxenböcker på Piratförlaget samt många omtyckta och uppmärksammade barn- och ungdomsböcker, bland annat Ebba & Didrik och Glappet som också blev två populära teveserier.

För mer information: www.lararforbundet.se

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Vänliga hälsningar

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Tel: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se