Bonnier startar bokförlag för bebisar

Bonnier startar bokförlag för bebisar

19 april, 2007 | Bonnier Carlsen

Nu lanseras Bonnier Baby – ett bokförlag med böcker för barn mellan 0 och 2 år.

Bonnier Babys mål är att hjälpa fler barn att tidigt komma i kontakt med böcker.
För närvarande föds många barn och efterfrågan på böcker för barn upp till två år bara ökar. Med Bonnier Baby vill vi möta denna efterfrågan och också medverka till att höja kvaliteten på böcker för de allra yngsta.

–Det här är ett väldigt spännande projekt, säger Susanne Kjellin, projektledare på Bonnier Baby. Jag tror att vi med Bonnier Baby bara sett början på en formidabel explosion för småbarnsböcker.

En bok för vuxna är, tekniskt sett, enkel att ta fram. Böcker för bebisar, däremot, ska tåla kladd från mat och dryck, vatten och en och annan vass mjölktand. Och naturligtvis måste de vara giftfria. För att den vuxne lätt ska hitta rätt bok till barnet är Bonnier Babys böcker indelade efter ålder och utveckling.

Böckerna distribueras i för ändamålet designade bokställ. Dessa kommer att finnas på de platser barn och vuxna brukar befinna sig till vardags, till exempel i bokhandeln, leksaksbutiker och varuhus med babytillbehör.

–Vår vision har länge varit att bli bättre på vår utgivning för de allra yngsta. Det känns fint att nu ha tagit ett stort steg på vägen, säger Anna Borné Minberger, VD för Bonnier Baby.

Pressbilder och mer fakta om Bonnier Baby på www.bonnierbaby.se

VD och förlagschef
Anna Borné Minberger
070-689 55 00
anna@bonnierbaby.se

Projektledare
Susanne Kjellin
070-689 55 70
susanne@bonnierbaby.se