Denise Rudbergs första ungdomsroman

Denise Rudbergs första ungdomsroman

02 maj, 2007 | Bonnier Carlsen

Författaren Denise Rudberg har efter stora framgångar med vuxenromaner som Väninnan, Storlek 37, O.s.a., Matilde och Jenny S, skrivit sin första ungdomsroman.

Spännande om tre ungdomar i Djurgårdsmiljö
I ”Tillsammans”, som ges ut av Bonnier Carlsen, lär tre ungdomar med olika bakgrund känna varandra via ett teveprogram inspelat på Djurgården. Alexander ser bra ut, bor med sina föräldrar i ett tjusigt hus och går i privatskola. Jakob kommer från lyckliga hemförhållanden och är son till Coco, som är ansvarig för teveprogrammet. Theresa har förlorat sin mamma i cancer och bor tillsammans med sin pappa på en husbåt vid Djurgårdskajen i Stockholm.
Theresas far tar med de tre ungdomarna ut till en ö i Stockholms skärgård där de lär känna varandra. I bakgrunden lurar ett hot; någon vill till varje pris hitta en av dem.

Denise Rudberg har haft karaktärerna i huvudet under en längre tid, tonårstiden ligger henne särskilt varmt om hjärtat:

”En stor del av mina läsare är rätt unga. Jag har fått många brev och mejl från tjejer som är tretton, fjorton år, som berättar att de läst mina böcker. Det fick mig att haja till en smula eftersom jag tycker att mina ”vuxenböcker” ibland är rätt vågade. Även om jag självklart förstår att det är just såna saker som kan vara kittlande. Men samtidigt kände jag att de unga tjejerna ju måste få den typen av böcker, men mer lämpade för deras referensramar. Så istället för att en karaktär hånglar vilt med någon på krogen i berusat tillstånd, så lät jag mina ungdomar göra saker som faktiskt händer i just den åldern. Det fick mig också att omvärdera min syn på vuxen romantik en del. Att steget från att bara vara vänner går vid en betydligt finare gräns än att börja tokhångla. Den går redan vid att hålla handen eller dra med fingret över någons hand. Tänk dig bara in i situationen att du ser din partner hålla handen med en kollega, det skulle ju betraktas lika mycket som otrohet, som om de skulle kyssas eller ha sex.”

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se