Den sista och första (!) boken om Eva & Adam!

Den sista och första (!) boken om Eva & Adam!

03 juli, 2007 | Bonnier Carlsen

Efter tolv böcker, som gjort Eva & Adam till Sveriges mest kända mellanstadiepar, har seriens skapare, Måns Gahrton och Johan Unenge, ”äntligen börjat från början”. Det vill säga med den allra, allra första boken om Eva & Adam.
Boken är naturligtvis ett måste för de redan inbitna Eva & Adam-läsarna men också den perfekta starten för de som aldrig läst Eva & Adam tidigare.

”Det hände en massa saker innan den där dagen då Adam började i Evas klass. Om inte de hade hänt så hade Eva och Adam aldrig träffats. Vi kände att vi var tvungna att berätta om dem, i den här boken, som vi kallar nummer noll”, säger Måns Gahrton.

Första ögonkastet ges ut av Bonnier Carlsen och är inte bara den första boken om Eva & Adam, utan även den sista.

Eva & Adam var ursprungligen en tecknad serie i Kamratposten, som utvecklats till bland annat elva seriealbum, tretton kapitelböcker, två teveserier och en långfilm.
Teveserien prisbelönades och blev det årets mest sedda barn- och ungdomsprogram och filmen sågs av 400 000 biobesökare.
Även seriealbumen och böckerna har vunnit priser. I flera omgångar har böckerna legat på topplaceringar på bokhandelns bästsäljarlistor, och flera av titlarna har utsetts till årets bästa böcker för barn 10-12 år av Bokjuryn, priset där barnen själva röstar fram vilka böcker de tycker är bäst.
De hittills utgivna böckerna och seriealbumen är översatta till flera språk och har sålts i över en miljon exemplar enbart i Sverige.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se