Mycket mer än en bok – en lek med verkligheten …

Mycket mer än en bok – en lek med verkligheten …

30 juli, 2007 | Bonnier Carlsen

Mycket mer än en bok – en lek med verkligheten …
Plötsligt hittar du vad som ser ut att vara en borttappad dagbok. Du upptäcker ett telefonnummer på bokens framsida. Du blir skeptisk men provar ändå att ringa. En svindlande känsla slår dig i det ögonblick du hör ett röstmeddelande i andra änden av linjen. Vad är detta för bok!?

Flicka möter pojke. Pojke dumpar flicka. Flicka räddar pojkes liv. Pojke återgäldar tjänsten. Pojke försvinner. Bok blir stulen. Bevis försvinner …

Cathy kastas in i en härva med kinesiska skummisar, bioteknikexperiment och äkta konst. Spänningen ökar genom berättelsen och mot slutet avlöser de mest häpnadsväckande avslöjandena varandra.

Ring telefonnumret.
Googla på Cathys bok.
Läs boken.
Lös mysteriet!

www.doubletalkwireless.com (ledtråd: cemetery gates)
www.myspace.com/cathy_vickers
www.youtube.com/watch?v=MHn4XB4tLH8

Ett helt nytt bokkoncept presenteras i Cathys bok! I denna ”multimediabok” deltar läsaren aktivt i berättelsen och hjälper den unga Cathy att ta reda på varför hennes kille plötsligt har försvunnit.
Boken är en variant av ett så kallat ARG, Alternate Reality Game, där läsaren ska bli osäker på vad som är fiktion respektive verklighet.

Läsaren deltar aktivt i att förstå och lösa historiens mysterier genom att leta efter ledtrådar i texten och i bevismaterialet. Ledtrådar blir lösenord att använda på hemsidor där extramaterial och ytterligare ledtrådar hittas. Läsaren ska lockas av att börja undersöka olika händelser, fenomen och personer som verkar skumma … Allt för att lösa gåtan. De webbsidor och telefonnummer som presenteras i boken fungerar även i verkligheten.

Få bokprojekt har varit så uppmärksammade innan release som detta. Upphovsmännen bakom boken är Sean Stewart, prisbelönt författare och pionjär inom multimediaberättande, samt Jordan Weisman, direktör för Microsofts nöjesavdelning och skapare av flertalet PC-spel. Dessutom är boken i sig spännande och väskriven!

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se