Blondin – muslim?

Blondin – muslim?

08 augusti, 2007 | Bonnier Carlsen

I debutromanen ”Ser mitt huvud tjockt ut i den här”, som kom på svenska för ett år sedan, behandlade Randa Abdel-Fattah slöjbegreppet på ett nytt, oväntat och roligt sätt. Nu släpper Bonnier Carlsen hennes andra bok på svenska, ”Tio saker jag hatar med mig själv”, med en huvudperson som genomgår en identitetskris: I skolan är hon den blonda Jamie, en i mängden. Hemma är hon muslimen Jamilah, med en pappa som gör henne galen. ”Jag borde vinna en Oscar för mina skådespelartalanger. Men jag kan inte fortsätta så mycket längre…”, menar hon. Sarkasmen blir hennes vapen när hon ger utlopp för sin frustration och listar tio saker som hon hatar med sig själv.

Författaren Randa Abdel-Fattah använder mobilen för att skriva och älskar U2. Hon är – förutom jurist och författare – chokladberoende, medborgarrättskämpe och småbarnsmamma.

Randa Abdel-Fattah är född i Australien, men har palestinsk-egyptiska rötter, och hennes romaner bygger till stor del på egna erfarenheter. Fördomar och samhälleliga orättvisor gjorde henne tidigt politiskt medveten och aktiv. 27 år gammal har hon gjort karriär som advokat (med inriktning på mänskliga rättigheter), ställt upp i ett parlamentsval och skrivit två bästsäljande romaner.

I oktober gästar hon Litteralund, http://www.litteralund.se.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se