En handbok till de ungas verklighet, för oss vuxna!

En handbok till de ungas verklighet, för oss vuxna!

06 september, 2007 | Bonnier Carlsen

”Varför släpper en hel generation föräldrar – som smått raljerande brukar kallas ’curlingföräldrar’ – sina barn lite vind för våg i den digitala medievärlden? Samtidigt som de oroligt frågar sig: Vad gör barnen egentligen på nätet?” skriver Ewa Thorslund i förordet till Säker på nätet? En handbok för föräldrar och andra vuxna. Hon har i flera år jobbat med IT-frågor och har skrivit boken för att – som hon säger – ”ta ner allt till en hanterbar nivå genom att presentera fakta och erfarenheter, samt leverera ett antal handfasta råd och tips.”

Våra barn och unga chattar, söker information, ser på film och laddar ner både det ena och det andra. Men hur väl känner vi vuxna till vad de gör och hur engagerade är vi i deras digitala vardag? Känner vi oss trygga som föräldrar eller blir vi lamslagna av braskande tidningsrubriker om inaktivitet, spelberoende, trakasserier och annat på nätet?

Säker på nätet? är en personlig och motiverande handbok för vuxna. Ewa Thorslund är trebarnsmamma, och vill med denna bok ge ett redskap till andra föräldrar. Det handlar om att förstå internets och den nya teknikens positiva möjligheter och samtidigt skydda våra unga mot onödiga risker. I boken ges konkreta råd om bland annat mobilanvändning, spridning av bilder, e-mobbning och digital samtalston, om att vara konsument på nätet, om att tänka källkritiskt och vad som är olagligt.

I sin blogg skriver Camilla Läckberg om Säker på nätet: ”Ewa är oerhört duktig inom området, och boken kommer nog vara en ögonöppnare för många föräldrar.”

Säker på nätet? En handbok för föräldrar och andra vuxna utges i samarbete med Medierådet, Rikskriminalpolisen, BRIS och Friends.

Ewa Thorslund nås på telefon 070-6380611.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplöstaI vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se