Mangatalangen 2007

Mangatalangen 2007

02 oktober, 2007 | Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen och Manga Media vill uppmuntra och ta till vara kreativiteten hos sina mangaläsare, och skapa en plattform för unga tecknare. Förra årets tävling, Mangatalangen 2006, blev en succé och vinnarna har sedan publicerats i flera sammanhang.

Bonnier Carlsen och Manga Media fortsätter med Mangatalangen även detta år. På temat ”Teckna din egen mangaserie” har tecknare från hela landet inbjudits att presentera sin version av det framväxande fenomenet ”Svensk manga”. Uppdraget har varit att skapa en avslutad berättelse på 5-15 sidor.

Tävlingen är nu avslutad och de tre vinnarna i seniorklassen är Elise Rosberg från Staffanstorp (1:a), Thomas Eliasson från Storuman (2:a) och Joakim Waller från Saltsjö-Boo (3:a).

Prisutdelning skedde på Bok & Bibliotek 2007. Vinnarna publiceras i gratisantologin ”Mangatalangen 2007”.

”Det är fantastiskt att det finns så många duktiga mangatecknare i Sverige, vi är glada och stolta över att kunna uppmärksamma dem på det här viset. Det är inte helt lätt att slå sig fram som serietecknare idag, och vi hoppas att detta kan ge dem en skjuts i rätt riktning”
Lisa Olsson, marknadsförare av manga, Bonnier Carlsen

Kortfakta om Mangatalangen:
Startade 2006
Uppdelad i två klasser, juniorer (yngre än 13 år) och seniorer (äldre än 13 år)
Årets tävling fick in 150 bidrag
Seniorvinnarna koras av en jury som består av: Anna Ekström (Bonnier Carlsen), David Borgström (Science Fiction-bokhandeln), Simon Lundström (översättare), Lena Ollmarks (författare), Soya (förra årets vinnare)
Juniorvinnarna röstas fram av medlemmarna på www.bcmanga.se

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se