Lian Hearn sluter cirkeln för klanen Otori!

Lian Hearn sluter cirkeln för klanen Otori!

18 oktober, 2007 | Bonnier Carlsen

Den sista delen slutar där den första börjar. Och himlens vida väv är den femte och sista delen i Sagan om klanen Otori, som gjort ett formidabelt segertåg över världen.
Recensenter och läsare har varit eniga i sina lovord över trilogin som inleddes med Över näktergalens golv och utkom på svenska år 2003. Samma år kom den andra boken, På kudde av gräs, och under 2004 den tredje och avslutande delen, Under lysande måne. Vid hägerns skarpa skri, som utkom 2006, är en uppföljare till trilogin. Tillsammans har böckerna sålt i över 280 000 ex i Sverige.

Cirkeln sluts
Och himlens vida väv är en så kallad prequel – en roman som behandlar upprinnelsen till trilogin. Lian Hearn vill med den här femte delen få berättelsen om Otori att liknas vid en cirkel, i sann österländsk filosofisk anda. Där den femte delen slutar börjar den första!

Om Lian Hearn
Lian Hearn är en pseudonym. Gillian Rubinstein, som författaren heter, är född i England och bosatt i Australien. Hon fick ett stipendie för att åka till Japan och studera den japanska kulturen och blev så gripen att hon vid 50 års ålder bestämde sig för att lära sig japanska och har sedan dess gjort många resor till japan. Sagan om klanen Otori är en fiktiv historia men ändå väl planterad i den japanska historien – mytbilder, religion, könsroller, främlingsfientligheten, sederna och traditionerna är alla hämtade från den stolta och starka feodala medeltida historien.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplöstaI vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se