Barn har rättigheter – att kunna läsa är en!

Barn har rättigheter – att kunna läsa är en!

21 december, 2007 | Bonnier Carlsen

Agnes, Jonas Björkman, Sara Sommerfeld och Dogge Doggelito, fyra kända personer som idag är förebilder för många barn och ungdomar, har fått i uppdrag av Bonnier Carlsen att göra var sitt omslag till en aktuell ungdomsbok.

Bonnier Carlsen vision är ”Böcker till alla barn”. Alla barn har rätt till ett språk, rätt till upplevelser och rätt att utveckla sin fantasi. Böcker gör barnens värld större. Men långt ifrån alla barns rättigheter är tillgodosedda. Intäkterna går oavkortat till Rädda Barnen och deras kamp för en värld där alla barns rättigheter är tillgodosedda, en värld där varje barn uppskattas och respekteras och där alla barn har inflytande, möjligheter och framtidstro.

Alla projektets kostnader är sponsrade och de som har bidragit är omslagsskaparna, författarna, bokhandelskedjor med flera. Information om projektet finns att läsa på http://www.bonniercarlsen.se/raddabarnen.

Följande fyra populära ungdomsböcker får nya omslag:

•Hip-hoplegend och multikonstnären Dogge gör omslaget till Douglas Foleys aktuella bok ”Habib; På farligt vatten”.

•Tennisproffset Jonas Björkman gör omslaget till Peter Barlachs fängslande bok ”Inte bara tennis”.

•Skådespelaren Sara Sommerfeld gör omslaget till Denise Rudbergs populära bok ”Tillsammans”.

•Sångerskan och Sveriges första Idol-vinnare Agnes gör omslaget till Magnus Ljunggrens bok ”Ghetto Girls”.

De fyra böckerna kommer att utgöra en liten exklusiv upplaga på 500 exemplar vardera med försäljning från och med den 25:e januari. Böckerna kommer att säljas till ordinarie pris hos några utvalda bokhandlare över hela landet.

”Det har varit ett roligt samarbete! Vi har valt böcker som vi tycker passar de anlitade personerna, och de har alla gjort mycket personliga tolkningar. Alla inblandade i projektet har ställt upp gratis och därmed gett sitt stöd till Rädda Barnen”, säger Helena Martin, informationsansvarig och initiativtagare till projektet.

På vår hemsida, http://www.bonniercarlsen.se/raddabarnen finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se