”Barn har rättigheter – att kunna läsa är en!” ger bidrag till ”Rewrite the Future”

”Barn har rättigheter – att kunna läsa är en!” ger bidrag till ”Rewrite the Future”

07 februari, 2008 | Bonnier Carlsen

I projektet ”Barn har rättigheter – att kunna läsa är en!” gav Bonnier Carlsen fyra kända personer i uppdrag att göra varsitt omslag till en aktuell ungdomsbok. Böckerna, som formgivits av Agnes, Jonas Björkman, Sara Sommerfeld och Dogge Doggelito, finns nu ute för försäljning hos utvalda bokhandlare och intäkterna går oavkortat till Rädda Barnen och deras stora satsning ”Rewrite the Future”.

Rewrite the Future

40 miljoner barn i världen går inte i skolan för att de bor där det är eller har varit krig. 2006 startade Rädda Barnen tillsammans med andra medlemmar i Save the Children sin största gemensamma satsning hittills – Rewrite the Future. Målet är att tre miljoner barn ska få en plats i skolan och att utbildningen ska bli bättre för ytterligare fem miljoner.

Elfenbenskusten är ett av de länder som ingår i den stora utbildningssatsningen. Landet har sedan slutet av 90-talet plågats av konflikter, vilket drabbat många av barnen. Idag finns en miljon barn i Elfenbenskusten som borde gå i skolan, men som inte gör det. I Elfenbenskusten handlar utbildningssatsningen till att börja med om att rusta upp skolbyggnader, inreda skolor med bänkar och svarta tavlor och utrusta elever och lärare med skolmaterial.

”Rewrite the Future” handlar även om att förbättra kvaliteten på utbildningen och i de skolor som nu rustats upp går Rädda Barnen vidare med att utbilda lärare, elever och föräldrakommittéer i barns rättigheter så att barn kan skyddas från våld och bli mer delaktiga i det som händer i skolan. Samtidigt forstsätter upprustningen av nya skolor. Behoven är enorma och det går åt mycket pengar.

Information om projektet ”Barn har rättigheter – att kunna läsa är en!” finns att läsa på www.bonniercarlsen.se/raddabarnen.
Läs mer om Rädda Barnen och deras arbete på www.rb.se.

Helena Martin
PR- och informationsansvarig
Bonnierförlagens Marknadsavdelning
Mobile: +46 (0)70 529 55 09
Phone: +46 (0)8 696 89 67
helena.martin@bonnierforlagen.se
www.bonnierforlagenmarknad.se