Måns & Johan hälsar välkommen till Hotell Gyllene knorren!

Måns & Johan hälsar välkommen till Hotell Gyllene knorren!

13 maj, 2008 | Bonnier Carlsen

Måns Gahrton och Johan Unenge har en rad framgångsrika produktioner bakom sig, bland andra ”Eva & Adam” och ”Livet enligt Rosa”. Deras karaktärer har vi fått lära känna i såväl serieform och böcker, som på teve och vita duken.
   I den nya serien, ”Hotell Gyllene knorren”, tar de ut svängarna rejält. Det är galet och roligt i dessa böcker som för tankarna till Pang i bygget och Emil i Lönneberga. Så här säger de själva om idén till serien:

”Det har pussats i våra böcker i femton år. Nu var det dags för skratt som lite omväxling, tyckte vi.”

”Kärlek är ju vårt specialområde, men alla med familj vet att det stundtals känns som hotellverksamhet att ha egna barn…”

”Den mystiska gästen” och ”Spöket i rum 13” är de två första böckerna i serien och utkommer samtidigt.

Handling:
Vi får lära känna tvåbarnsfamiljen som flyttar från storstan och köper ett hotell neråt landet, ”nära E4:an”. Problemet är bara att det har byggts en ny, STÖRRE väg fyra kilometer bort, och ingen har längre vägarna förbi Hotell Gyllene knorren… i alla fall inga ”vanliga” gäster.

Den tredje boken i serien, ”Loke den lömskes skatt”, utkommer i september.

Måns Gahrton och Johan Unenge

Måns och Johan har arbetat ihop i mer än två decennier och fick sitt stora genombrott med ”Eva & Adam” – en av de största barnboks-, bio- och tevesuccéerna under senare år. ”Eva & Adam” var ursprungligen en tecknad serie i Kamratposten, som utvecklats till elva seriealbum, tretton kapitelböcker, två teveserier och en långfilm. Filmen om Eva & Adam och teveserien har även blivit succéer utomlands. De utgivna böckerna och seriealbumen har hittills sålt i över en miljon exemplar enbart i Sverige och har översatts till ett tiotal språk.

   Bland Måns och Johans omfattande produktion märks också de tolv illustrerade böckerna om ”Ronny & Julia” och en serie om fotboll, ”Mållösa United”. Såväl bokserierna om Eva & Adam som Ronny & Julia har dramatiserats för teve, och nådde vardera över en miljon tittare bara i Sverige. Den högsta siffran för en barn- och ungdomsserie det året serierna sändes.

   Böckerna om Rosa blev en teveserie, som sändes i 12 avsnitt våren 2005. Serien blev en omedelbar tittar- och kritikersuccé. Den har belönats med bland annat Kristallen för bästa barnprogram och har repriserats i år. Även filmen ”Rosa – the Movie” blev en tittarsuccé och har legat på biotoppen.

Kontakta mig för mer information.

Helena Martin
PR- och informationsansvarig

Bonnier Carlsen
Bonnierförlagens Marknadsavdelning
Mobile: +46 (0)70 529 55 09
Phone: +46 (0)8 696 89 67