Boken ”Caspian, Prins av Narnia” blir film

23 juni, 2008 | Bonnier Carlsen

Premiär för film nummer två om landet Narnia

Den 21 december 2005 gick ”Häxan och lejonet” upp på de svenska biograferna och blev det årets mest sedda film i Sverige. Under hösten, redan innan filmen gick upp, hade 100 000 böcker om Narnia sålts! ”Häxan och lejonet” var Disneys största filmsatsning någonsin.

Onsdagen den 2 juli 2008 har ” Berättelsen om Narnia – Prins Caspian” svensk premiär, och allt talar för att den kommer att bli minst lika stor som den första!

Filmen baseras på boken ”Caspian, Prins av Narnia”. En ny utgåva av boken ges ut i samband med premiären. Denna utgåva har ett omslag med bilder från filmen och i inlagan återfinner man de klassiska svartvita illustrationerna av Pauline Baynes.

De sju klassiska Narnia-titlarna har hittills sålt i mer än 1 miljon exemplar bara i Sverige. I serien ingår titlarna ”Min morbror trollkarlen”, ”Häxan och lejonet”, ”Hästen och hans pojke”, ”Caspian, prins av Narnia”, ”Kung Caspian och skeppet Gryningen”, ”Silvertronen” och ”Den sista striden”.

Berättelsen om Narnia – Prins Caspian

De fyra syskonen Pevensie transporteras magiskt tillbaka till Narnia, där
1300 år har passerat. Narnia har erövrats av Telmariner och den onde och hänsynslöse Kung Miraz styr med järnhand.

Lucy, Edmund, Peter och Susan möter den rätta arvingen till tronen, unge Prins Caspian. Caspian håller sig gömd då hans farbror Miraz är ute efter att mörda honom för att på så sätt kunna göra sin egen nyfödde son till tronarvinge. Syskonen Pevensie och Prins Caspian ger sig iväg på en märklig och spännande resa för att hitta Aslan och rädda Narnias framtid.  I sin kamp får de hjälp av den vänlige Röddvärgen Trumpkin, en modig talande mus vid namn Ripipip, den kloke och intelligenta grävlingen Tryffelsnok och Svartdvärgen Nikabrik.

 Läs mer om Narnia på http://www.narnia.se och http://www.narniamovie.se.

Kontakta mig för mer information.

Helena Martin
PR- och informationsansvarig
Bonnier Carlsen
Bonnierförlagens marknadsavdelning