Faktaboksnyheter för vetgiriga!

Faktaboksnyheter för vetgiriga!

24 juni, 2008 | Bonnier Carlsen

Faktaboksnyheter för vetgiriga!

Vetgiriga barn behöver information! Det tidningar och tv är fulla av frågar barn om och de behöver svar. Nu kommer två faktaböcker för vetgiriga barn och vuxna från 9 år och uppåt. En rolig och enkel väg till allmänbildning. Man kan aldrig få för mycket kunskap.

Global uppvärmning
Vad är det som håller på att hända med vår jord?

Global uppvärmning, växthusgaser, glaciärer som smälter, havsnivåer som stiger, översvämningar och orkaner, torka och ökenspridning. Vad betyder alla de här orden? Här finns massor av svar, förklaringar och bilder. Man får veta hur den globala uppvärmningen går till och vad den beror på. Man får läsa om ozonhålet, växthusgaser, utrotningshotade djur, förnyelsebar energi, framtidens bilar och hus, och om koldioxidutsläppen som får värmen på jorden att öka och vad det betyder för naturen och för vårt dagliga liv nu och i framtiden.

Glenn Murphy skriver enkelt, klart och tydligt och riktar sig särskilt till unga läsare. Han har också varit konsult vid utställningar och för skrifter som givits ut av National Museum of Science and Industry i London och skrivit manus till naturvetenskapliga radioprogram på BBC.
ISBN 9789163861109. Utgivningsdag 15 juli.

Slå upp mig
Vissa saker behöver man faktiskt veta. Det kan vara när man är med kompisarna, när man gör läxorna eller bara för sitt eget höga nöjes skull.

 ”Slå upp mig” är 1 1/2  kg rolig och överraskande kunskap. Den får oss att tänka till och ökar vår självkännedom: är du en megastjärna, en desperat wannabe eller stjärndyrkare. Gör kändistestet som finns i boken och se om det gäller dig! Eller grabba en kompis och spela demokratispelet och lär dig om korruption och yttrandefrihet.

Denna lärorika och fräcka moderna bok visar på hur allting runtomkring oss har ett samband – ofta på ett förvånande sätt. En annorlunda faktabibel!
ISBN 9789163859021. Utgivningsdag 15 juli.

Kontakta mig för mer information. 

Helena Martin
PR- och informationsansvarig
Bonnier Carlsen
Bonnierförlagens marknadsavdelning