Skuggrädsla – Same och/eller svensk

Skuggrädsla – Same och/eller svensk

01 augusti, 2008 | Bonnier Carlsen

Annica Wennström ingår i författartrion bakom pseudonymen Emma Vall, som har gett ut ett flertal deckare tillsammans på Alfabeta. 2006 debuterade hon på egen hand med romanen ”Lappskatteland – en familjesaga”. Där närmade hon sig för första gången sitt eget samiska ursprung och den historia av förtryck som koloniseringen av Norrland har inneburit.

Annica Wennström fick ett hedersomnämnande i Podiums barnbokstävling för sitt bidrag, ”Nila Fjällvråk”. Temat var ”Att vara ung same idag” och juryn ansåg att Annica hade ”lyckas förena folktro med realism, nuet med det förflutna och rasbiologins kränkningar med upprättelse och försoning – allt i en fängslande och hoppfull berättelse om två unga pojkars nyfunna vänskap”. Nu ges manuset ut i bokform med titeln ”Skuggrädsla”.

”Skuggrädsla” är hennes första egna barn- och ungdomsbok. Boken utspelar sig i den norrländska fjällvärlden. En spännande äventyrshistoria och en skildring av hur det kan vara att ha två identiteter; en svensk och en samisk.

Bok & Bibliotek
Annica Wennström besöker Bok & Bibliotek i september och kommer bland annat att delta i ett seminarium tillsammans med vinnaren i Podiums barnbokstävling, Ann-Helén Laestadius. Seminariets rubrik är ”Skuggrädsla – Same och/eller svensk” och samtalsledare är Kerstin Wixe, Sveriges Radio.

ISBN 9789163860751. Utgivningsdag 2008-08-11. Text 9-12 år.

Kontakta mig gärna för mer information.
Vänliga hälsningar
Bonnier Carlsen

Helena Martin
PR- och informationsansvarig
Bonnierförlagens Marknadsavdelning
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@bonnierforlagen.se