Habib i SVT 22 november

Habib i SVT 22 november

17 november, 2008 | Bonnier Carlsen

HABIB I SVT 22 NOVEMBER

Den 22 november börjar Tv-serien Habib att sändas på SVT. Serien bygger på de populära böckerna med samma namn av den prisbelönte författaren Douglas Foley och regisseras av Jesper Danielsson och Håkon Liu.

Douglas Foley har tidigare arbetat som skolbibliotekarie på Albyskolan i Botkyrka. Han arbetade aktivt med att få i gång skrivandet och läsandet bland eleverna på skolan. Inspelningarna till Tv-serien är till större delen gjorda på plats i Alby.

Habib är elva år, går i femman och bor i Alby. Han har en storebror som på allvar tror att Belgien är Europas huvudstad, och som gärna gör livet lite jobbigt för honom. Habib bor granne med söta Paris och om han vågade skulle han fråga chans på henne. I stället plockar han tomburkar och
funderar över livets mening.

Habib spelas av Simon Korkis.Läraren Maja spelas av Gunilla Röör. I andra roller syns bland andra Isabel Munshi, Fikret Cesmeli och Ann Petrén. Dogge Doggelito, som bor i Alby, dyker upp i en liten roll som pizzabagare. Det blir en återkomst till Habib för honom eftersom det är han som läst in berättelserna som ljudböcker.

Helena Martin
PR- och informationsansvarig
Bonnierförlagens Marknadsavdelning