Mat med vänner

02 mars, 2010 | Max Ström

Författare Gordon Ramsay
Översättning Per Hasselqvist

I sin nya bok Mat med vänner bjuder Gordon Ramsay på sina privata recept. Vi får följa med hem till den världsberömde kocken där både familj och vänner deltar i matlagningen. Hans hemmakök är ett avslappnat ställe där det viktigaste är att matlagning ska vara roligt. I boken delar han med sig av över 100 av sina favoritrecept – alla präglade av hans osvikliga förmåga att laga fantastisk mat.

Gordon Ramsay älskar mat och njuter av att utveckla det bästa av det traditionella köket. Mat med vänner är fylld av hans favoritversioner av välkända klassiska rätter. Prova en långsamt tillagad honungsglaserad skinka, eller majskyckling med bräserade ärter och lök, eller bjud hem vänner på en söndagslunch med helstekt entrecôte med karamelliserad schalottenlök och rödvinssky. Låt barnen vara med och göra bärtarteletter med vanilj- och persikokräm eller en härlig citronmarängpaj.

Gordon Ramsay är med sina framgångsrika teve-serier världens kanske mest kände kock. Han är också en av de allra bästa – med sammanlagt 12 stjärnor i Guide Michelin. Han har skrivit en rad kokböcker som alla blivit internationella bestsellers.

Omfång 272 sidor
Antal bilder 108
Format 20 x 26 cm
Utförande Inbunden
Utkommer 1 Mars 2010
ISBN 978-91-7126-182-3

Bokförlaget Max Ström. Skeppsholmen. 111 49 Stockholm. Tel 08-545 043 00. Fax 08-545 043 11. www.maxstrom.se