Stilsäkert – Färg, mönster och rymd

03 november, 2010 | Max Ström

Författare Tricia Guild med Elspeth Thompson
Fotograf James Merrell

Tricia Guild tar i sin nya bok med oss till tolv speciellt utvalda hem runtom i världen – hem som hon inrett med sina tyger, färger och sin speciella känsla för stil. Hon berättar om hur man på olika sätt kan skapa rymd och karaktär åt ett hem och hur man kan förhöja stämningen i olika typer av rum – samt hur man binder ihop rummen på ett elegant och effektivt sätt.

Vare sig det gäller ett modernt loft på Manhattan, en svensk lantgård, ett rustikt Medelhavshem eller en elegant Parisvåning så är varje detalj noga utvald. Med över 240 fantastiska fotografier är detta en inspirerande skildring av konsten att använda mönster, färger och kreativa effekter. Detta är den största och mest heltäckande bok som Tricia Guild någonsin har gjort.

I nästan 40 år har Tricia Guild varit världens kanske mest inflytelserika inredningsdesigner, och få har som hon påverkat västvärldens sätt att inreda. Hon anses vara en mästare på att skapa rum och hem som är något alldeles extra.

Översättning: Åsa Jonason och Hans-Jacob Nilsson
Formgivning: Quadrille
Svenskt omslag: Patric Leo
Omfång: 256 sidor
Antal bilder: 242
Format: 24 x 34 cm
Utförande: Inbunden
Utkommer: 25 oktober
ISBN: 978-91-7126-197-7

Rekommenderat cirkapris: 399 kronor