Unik utställning i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern

Unik utställning i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern

01 oktober, 2013 | Bonnier Carlsen

Den 3 oktober invigs utställningen ABC Bokstavslek på Kulturhuset Stadsteatern/Rum för Barn i samarbete med Bonnier Carlsen. En utställning signerad Tor Svae, där bilder, ramsor och texter från några av Sveriges mest framstående illustratörer och författare lyfts fram.

Nu invigs Bonnier Carlsens och Kulturhuset Stadsteaterns stora bild- och bokstavsutställning ABC Bokstavslek . En lekfull och färgglad utställning om och med bokstäver – i stort format.

– Denna läsfrämjande utställning är ett helt nytt sätt för oss att nå ut till våra läsare, säger Eva Dahlin, litterär chef på Bonnier Carlsen. Vi matas ständigt med nya larmrapporter om barns och ungas minskade läsning. Här får barn, unga och även vuxna möta ord, bokstäver och bilder i en lustfylld,
kravlös miljö. Förhoppningsvis leder det till att fler hittar till böckernas underbara värld!

Barnen kan klättra upp på bokstäverna, krama dem, sitta i dem och åka rutschbana utför dem. Rim, ramsor och andra texter på sju olika språk löper på väggarna och slingrar sig över golvet. Tematiska barnboksbilder finns att kika på i anslutning till varje bokstav. Från vår bokstavsscen kan barnen lyssna på författare på besök, eller läsa högt ur sina favoritböcker för andra barn.

Det finns också ett pedagogiskt material som personalen använder tillsammans med besökande förskole-och lågstadieklasser.

Utställningen ABC Bokstavslek pågår från 4 oktober till sista februari och besökarna hittar den på Mellanrum 4 och Paviljonen/Rum för Barn på Plan 4.