Vinnaren av Hela Sverige bakar, Caroline Ahlqvist släpper bakboken ”Älska att baka”

Vinnaren av Hela Sverige bakar, Caroline Ahlqvist släpper bakboken ”Älska att baka”

15 november, 2013 | Bonnier Fakta

Caroline Ahlqvist tog hem årets omgång av Hela Sverige bakar. Nu kommer hennes bakbok ”Älska att baka” ut på Bonnier Fakta.

Färgstarka Carolines signum är lättlagade recept med fantastiska smaker. Det tog henne hela vägen till segern i andra säsongen av Hela Sverige bakar! I tv-succén koras Sveriges bästa hemmabagare efter att genomgått hårda utmaningar där både tekniska kunskaper, kreativitet och smaksäkerheten bedöms. Som en del av förstapriset har Caroline fått ge ut sin egen bakbok.

”Älska att baka” innehåller allt du kan begära av en bakbok. Här finns maffiga chokladtårtor och söta pajer till storfikat, fantasifulla bakverk till barnkalaset, rejäla matbröd och mindre desserter som passar efter en stor middag. Självklart finns även några av Carolines paradbak från tävlingen med i boken.

– Det ska inte behöva vara krångligt att få till himmelska smaker! Jag älskar att baka och vill få fler att upptäcka allt härligt man kan göra själv. I boken har jag samlat mina allra bästa recept, som både är enkla att förstå och baka. Precis så som jag vill att det ska vara, säger Caroline Ahlqvist.

Kapitel ur boken:
Bjud många på fika

Avrunda med något sött

Baka istället för en blomma

Älskade bröd

Fest åt småfolket

Förutom att det är lätt att baka ur boken kan fler få njuta av bakverken. Caroline visar nämligen hur du kan anpassa recepten så att det passar för dem som inte tål, eller av andra skäl vill undvika, gluten eller laktos. Med enkla justeringar kan både du och dina gäster njuta av goda bakverk.

Caroline Ahlqvist bor i Vällingby i västra Stockholm med sin man och två barn, och är förutom mästerbagare även utbildad massör med eget företag. Hon driver också bloggen www.alskaattbaka.se.

”Älska att baka” ges ut av Bonnier Fakta och släpps den 15 november.

Bokomslag och bilder från boken bifogas. Bildmaterial finns även  att ladda ned på bonnierfakta.se

För mer information, eller recensionsexemplar, kontakta gärna: Charlotta Larsson, PR-ansvarig Bonnier Fakta, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, 08-696 80 50