Yoga en kvart om dagen för ett hälsosammare liv

Yoga en kvart om dagen för ett hälsosammare liv

08 januari, 2014 | Bonnier Fakta

Ulrica Norberg, välkänd yogalärare och författare bjuder på konkreta övningar och näringsrika tips i sin nya bok Yoga en kvart om dagen. 15 minuter om dagen räcker för att integrera yogan i sitt liv och skapa nya goda rutiner för alla vardagsstressade som längtar efter balans i livet. 


Grunden i all yoga är andningsövningar, kroppspositioner som både stärker och mjukar upp och visualiseringsövningar. Beroende på vem man är och hur mycket tid man har till förfogande för sin dagliga yoga ger Ulrica olika exempel på hur man kan förenkla övningarna och koncentrera passen, eller göra dem lite mer avancerade beroende på vilken effekt man vill ha.

De yogaövningar Ulrica valt ut presenteras med tydliga bilder i vacker miljö. Hon ger också tips på hur man kan kombinera dem för att skapa egna effektiva 15-minutersprogram. Vissa av övningarna är koncentrerade på återhämtning, de sänker stress och ökar cirkulation och andra övningar har fokus på att aktivera och bygga upp styrka och kraft.

Boken bjuder också på en kort introduktion till yogans historia, syfte, mål och mening och allmänna råd om hur man får in mer yoga i sitt liv.

Parallellt med Yoga en kvart om dagen släpps även Stora Yogaboxen, en samlingsutgåva av Ulricas tidigare yogaljudböcker. Ulrica guidar lyssnaren genom de olika övningarna – och alla program riktar sig såväl till nybörjaren som till dig som utövar yoga regelbundet.