John ”Förr eller senare exploderar jag” Green är tillbaka – nu utkommer Pappersstäder

John ”Förr eller senare exploderar jag” Green är tillbaka – nu utkommer Pappersstäder

13 januari, 2014 | Bonnier Carlsen

John Green är tillbaka – nu utkommer Pappersstäder

Rec dag 29 januari

Förr eller senare exploderar jag var en roman som berörde många, både kritiker och läsare.
Den fick strålande recensioner och låg på DNs kritikertopplista under 2013.
Romanen är en av tio nominerade böcker, från ett urval på 166 böcker, till Bokbloggarnas litteraturpris 2013. Vinnarens presenteras i februari.  Filmversionen av Förr eller senare exploderar jag har svensk premiär den 22 juni.

Nu ger Bonnier Carlsen ut John Greens Pappersstäder. I Pappersstäder trasslas vi in i ett garn av ledtrådar i sökandet efter den mystiska Margo; en ung kvinna som har genomskådat pappersstaden Orlando.

Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret i hans pojkrum och klättrar in i hans liv – klädd som en ninja och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion – följer han med.  Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo – som alltid varit något av en gåta – nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland. Men aldrig så här länge. Snart förstår Quentin att det finns ledtrådar och att det är meningen att han ska hitta dem.

Vägen mot gåtans lösning är vindlande och tvingar Quentin att inse att ju närmare han kommer Margos gömställe desto mindre känner han igen flickan som han trodde var hans vän.

För mer information och beställning av recensionsexemplar, kontakta Tove Kullenberg, tove.kullenberg@bonnierforlagen.se 08 696 81 89