Barnens Ö årets bok i Stockhom läser

Barnens Ö årets bok i Stockhom läser

28 januari, 2014 | Månpocket

Barnens Ö av P C Jersild är årets bok i Stockholm läser. Boken kom ut 1976 och har sedan dess blivit en modern klassiker och P C Jersilds kanske mest omtalade bok. ​Barnens ö​ var dessutom den första bok som gavs ut av Månpocket då förlaget startades i mars 1980.

Månpocket ger nu ut en nyutgåva av boken, med originalomslag och nyskrivet förord av Jenny Jägerfeld. 

Om Stockholm läser
En stad, en bok. Inom projektet Stockholm läser anordnas läsecirklar, författarsamtal och evenemang med anknytning till en utvald bok. För mer information, vänligen besök www.stockholmlaser.se

Om Barnens Ö
Härmed meddelas att Reine Larsson 640909-1152 har blindtarmen. Han kan inte komma till barnens ö. Vördsamt Harriet Larsson

Reine Larsson, 11 år, ska egentligen tillbringa sommaren på kolonin Barnens ö. Men han hoppar av på vägen och håller sin mamma lugn med fortlöpande vykort om livet på ön. Reine har nämligen bestämt sig för att använda sin kanske sista sommar före pubertetens stormar till att ta reda på vad livet egentligen går ut på, vad som händer efter döden och om änglar tekniskt sett kan flyga.

Men det är inte lätt för en elvaåring att överleva på egen hand ett helt sommarlov i storstaden. Och de erfarenheter han gör blir av ett mera praktiskt och brutalt slag än han tänkt sig.