Neil Gaiman besöker Stockholm och Josephine Bornebusch romandebuterar – Bonnier Carlsens sommarböcker är här!

Neil Gaiman besöker Stockholm och Josephine Bornebusch romandebuterar – Bonnier Carlsens sommarböcker är här!

31 januari, 2014 | Bonnier Carlsen

Josephine Bornebuschs romandebut, ett bilderbokssamarbete mellan Maria Nilsson Thore och Johan Unenge, Pija Lindenbaums Manne – det är några av anledningarna till att längta efter sommaren. Och ytterligare ett skäl till att räkna dagarna: Neil Gaiman besöker Stockholm 27-29 maj och gästar Internationell författarscen på Kulturhuset. Då utkommer också hans senaste bok, Oceanen vid vägens slut, på svenska.

Det är ett axplock av sommarens böcker. Resten av vår fina utgivning finns presenterad här: http://www.bonniercarlsen.se/Katalog/Sommar-20141/

För mer information, kontakta gärna Tove Kullenberg,                                               tove.kullenberg@bonnierforlagen.se tel. 08 696 81 89

Trevlig läsning!

Josephine Bornebusch – Född fenomenal

Recensionsdatum: 18:e augusti

Josephine Bornebusch är en av våra mest kända skådespelare och många känner nog igen henne som ”Mickan” från succéserien Solsidan, där hon också skriver manus. Hennes debutroman ”Född fenomenal” är en kvick, rolig och originell historia om den fenomenala Rut där dramatik, statistik och en nördig besatthet av Anne Frank sätts inom ramarna för en dysfunktionell klass och deras försök att få ihop en skolresa.

Neil Gaiman – Oceanen vid vägens slut

Recensionsdatum: 19:e maj

En biltur utan mål för en man tillbaka till sin barndoms trakter på den engelska landsbyggden. Där möter han på nytt gömda minnen och glömda händelser. Han minns tillbaka på en tid där barnets verklighet mötte ondskan och hur det, där och då, förändrade allt. Neil Gaimans nya roman ”Oceanen vid vägens slut” är ett minnets drama där förgörande ondska ställs mot vänskapens värme. Neil Gaiman är idag en av de starkast lysande stjärnorna på fantasyhimlen med fans över hela världen. Han besöker Stockholm 27-29 maj och gästar Internationell författarscen på Kulturhuset.

Maria Nilsson Thore & Johan Unenge – Alla tittar på Alfred

Recensionsdatum: 2:e juni

Alfred gillar inte när man tittar på honom, han krymper varje gång han står i centrum. Men en dag, när Alfred är på kalas, får han alla att skratta och börjar plötsligt att växa. Och växa. Och VÄXA! Men vad händer när man blir så stor att ingen annan får plats? Johan Unenges dynamiska texter, fyllda med både humor och allvar, fångas upp perfekt av Maria Nilsson Thores livfulla illustrationer i ett lustfyllt samarbete.

Pija Lindenbaum – Jag vaktar hunden

Recensionsdatum: 19:e maj

Augustnominerade Micke och Manne är tillbaka i en igenkänningshistoria som lockar till skratt. För vem har inte drömt om att bli bästis med ett djur? Och misslyckats! Pija Lindenbaum är här med en ny härlig småbarnsbilderbok.

Malte Persson – Bobo i apskolan

Recensionsdatum: 15:e juli

Poeten och författaren Malte Persson har tillsammans med illustratören Mattias Adolfsson skapat en lekfull historia om den kunskapstörstande apan Bobo som precis har börjat skolan. Malte Perssons text svingar sig med lätthet fram genom berättelsen, som ackompanjeras av Mattias Adolfssons lågmält humoristiska akvareller.

Amanda Hellberg – Monstret vid örnklippan

Recensionsdatum: 25:e augusti

I Villa Månskugga råder det ingen brist på mysterier! Men Hedvig och hennes syskon är vana; ingen ryslighet stoppar dem! När Amanda Hellberg skriver för slukaråldern är det en härligt kuslig mer att läsa-serie om en skruvad familj, som liknar din egen mer än du tror.