Lin Hallberg och Sigge firar 10 år med ny bok!

Lin Hallberg och Sigge firar 10 år med ny bok!

19 mars, 2014 | Bonnier Carlsen

Nu fyller hela Sveriges favoritponny Sigge 10 år. Det är alltså 10 år sedan Sigge för första gången dök upp i Lin Hallbergs bok Alla älskar Sigge. Sen dess har han varit med om många äventyr med sina vänner i Brobystallet, det har blivit hela 13 böcker. Och hur firar man bäst att Sigge fyller 10 då? Jo, vi ger givetvis ut en ny bok, Sommaren med Sigge. I den nya boken ska Elina och hennes lillasyster, Linnea, åka till mormor och morfar. I vanliga fall brukar Elina längta efter sommarveckan hos dem. Men i år är allt annorlunda. Elina har ingen alls lust att åka, hon vill vara hemma med Sigge. Men det verkar som om mormor och morfar har en överraskning…

Böckerna om Sigge har blivit älskade och uppskattade. Både Alla älskar Sigge, Kom igen Sigge och Det spökar Sigge har prisbelönats av Bokjuryn – Barnens egen topplista över årets bästa böcker. Böckerna har även lovordats av såväl kritiker som biblioteksanställda. 

För mer information om böckerna och Lin Hallberg, kontakta Tove Kullenberg, tove.kullenberg@bonnierforlagen.se

Här finns mer information om boken: http://www.bonniercarlsen.se/bocker/bilderbocker-barnungdom/s/sommaren-med-sigge/

Här berättar författaren Lin Hallberg om Sigge-böckerna:

Dina Sigge-böcker har vunnit otaliga barns hjärtan. Vad är hemligheten?

– Jag tror att många kan identifiera sig med Elina eftersom hon till skillnad från i traditionella hästböcker inte har en egen häst, utan drömmer om att ha det. En annan sak är nog att jag har satt djuren i fokus – hästarna är olika individer precis som människorna – och det finns en förklaring till varför Sigge och de andra hästarna gör si eller så. Det tror jag har varit viktigt, många barn har berättat att de tidigare har varit lite rädda för hästar men att de sedan de började läsa Sigge-böckerna har fått förståelse för hästars beteende och vågat börja rida.

Sigge-serien är baserad på dina egna erfarenheter. Berätta!

– Jag hade egna hästar och grannarna började fråga om jag inte kunde lära deras barn att rida, och så blev det. Jag drev då ridskola i sex år och mycket av det som hände där finns med i Sigge-böckerna. Att driva ridskola var himla slitigt men nu har det ju betalat sig. Det var väldigt bra att ha stalltjejer runt omkring sig när man skrev hästböcker, ett perfekt underlag för att skapa karaktärer och intriger. Sigge är också baserad på en verklig häst – Silver. Han var den enda helvita hästen och den som alla föll för.