Brittiske författaren Neil Gaiman i Stockholm 27-29 maj

Brittiske författaren Neil Gaiman i Stockholm 27-29 maj

28 mars, 2014 | Bonnier Carlsen

Brittiske Neil Gaiman besöker Stockholm 27-29 maj. Han är aktuell med Oceanen vid vägens slut, en bok som röstats fram till Årets bästa fantasybok 2013 i Storbritannien, toppat New York Times lista och nu blir storfilm, producerad av Tom Hanks. Han framträder på Internationell författarscen på Kulturhuset den 27 maj.

Neil Gaiman är aktuell med Oceanen vid vägens slut (rec dag 19 maj).

För beställning av recensionsexemplar och bokning av intervju, vänligen kontakta Tove Kullenberg, tove.kullenberg@bonnierforlagen.se 08 696 81 89

Neil Gaiman, född 1960 i England, började sin karriär som journalist och serietecknare. Serien Sandman, som gavs ut i 70 nummer, blev en otrolig framgång: endast Stålmannen och Batman har sålt bättre. Neil Gaiman har tilldelats nationella och internationella utmärkelser så som Newberry- och Carneige-medaljen. Hans konstnärliga produktion är omfattande, och med titlar som American Gods, Anansi Boys, Coraline, The Sandman och Graveyard Book är han i dag en fixstjärna på fantasyhimlen med läsare över hela världen.

Oceanen vid vägens slut har i Storbritannien röstats fram till Årets bästa fantasybok 2013, den har toppat New York Times bästsäljarlista och boken blir nu storfilm, producerad av Tom Hanks. 

Neil Gaimans senaste roman är ett koncist mästerverk i det lilla formatet. Minnets trådar drar oss in i ett sedan länge glömt händelseförlopp där en liten pojke stod öga mot öga med förgörande ondska och fann den vackraste vänskap man kan önska. 

Mer information om boken.

Sagt om boken:

”En vidunderlig och skrämmande berättelse om det föränderliga minnet, om den oskyddade barndomen och med Oceanen som den storslagna symbolen för tillvaron – det livsfarliga, helande, omskapande vattnet. Det gnistrande språket är elegant översatt av Kristoffer Leandoer. Oceanen vid vägens slut är en gåva till läsaren att vårdas med tacksamhet.” 
Gull Åkerblom, Bibliotekstjänst

”Missa inte den här boken.”
John Green, författaren av Förr eller senare exploderar jag