Sveriges nya mästerkock Amir Kheirmand släpper sin första kokbok: ”Världens bästa mat – vinnare av Sveriges mästerkock 2014”

Sveriges nya mästerkock Amir Kheirmand släpper sin första kokbok: ”Världens bästa mat – vinnare av Sveriges mästerkock 2014”

03 april, 2014 | Bonnier Fakta

Årets mästerkockfinal var en riktig nagelbitare: två kockar, två starka menyer, bara en vinnare… Med sin fantastiska trerättersmeny: Carpaccio på pilgrimsmussla, Hjortinnerfilé med potatisfondant, madeirasås och avslutningsvis en Tarte tatin kammade Amir Kheirmand hem titels som årets mästerkock 2014.  Nu kommer hans kokbok: ”Världens bästa mat –vinnare av Sveriges mästerkock 2014” ut på Bonnier fakta.

”Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat.” 

Att få möjlighet att ge ut en kokbok hos Bonnier Fakta var en del av förstapriset i tävlingen. I vinnarkokboken ”Världens bästa mat” får vi följa med Amir Kheirmand, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger.

Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.

Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges mästerkock 2014, är en nyfiken matentusiast som gärna lagar mat från hela världen. Han är egenföretagare inom kommunikationsbranschen och bor i Västerås med sin sambo.

”Världens bästa mat – vinnare av Sveriges mästerkock 2014” ges ut av Bonnier Fakta och släpps den 4 april.

För recensionsexemplar eller pressbilder, vänligen kontakta Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se

För intervjuer eller övriga frågor, vänligen kontakta: Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, 073-374 62 94

Högupplösta pressbilder bifogas.