Nyhetsbrev Wahlström & Widstrand april

Nyhetsbrev Wahlström & Widstrand april

04 april, 2014 | Wahlström & Widstrand

Robert Galbraith: Gökens rop

Recensionsdag 10 april

Gökens rop är J.K. Rowlings hyllade deckardebut under pseudonymen Robert Galbraith. När en skandalomsusad fotomodell faller från en balkong i Mayfair, London tror man är det är självmord. Men hennes bror misstänker brott och söker upp privatdetektiv Cormoran Strike. Fallet blir krigsveteran Strikes neddekade detektivbyrås räddning.

Mediakontakt: Isabella Falkowska:
isabella.falkowska@bonnierforlagen.se
08-696 84 77

Eva-Stina Byggmästar: Barrskogarnas barn

Recensionsdag 17 april

En diktsamling som är rena rama kärleksförklaringen till sjumilaskogen, befolkad av skygga blåbärsplockerskor, blyga älgar och flygekorrar, lyckliga enstöringar och skogslämlar. Läsaren inbjuds till en vindlande vandring i knäckebrödsfilosofens värld, bland stubbstugor och grangrensgardiner, där man får koka sitt lingonbladste efter eget huvud, ömsint omfamnad av hemlighetsfulla gläntor och träsk.

Mediakontakt: Isabella Falkowska:
isabella.falkowska@bonnierforlagen.se
08-696 84 77

Moa Herngren: Hon hette Jennie

Recensionsdag 17 april

Klockan tickar och Sara längtar efter familj. När John dyker upp känner hon att hon äntligen hittat rätt. Men John är nybliven änkling och Sara märker snart att den döda Jennie fortfarande är ytterst närvarande i hans liv.
Moa Herngrens roman handlar om cancer, sjukdomsbloggande och sorg, men också om två människor som är menade för varandra, och om att gå vidare efter att det värsta har hänt.

Mediakontakt: Isabella Falkowska:
isabella.falkowska@bonnierforlagen.se
08-696 84 77

Jo Baker: Huset Longbourn

Recensionsdag 24 april

Hur gick skvallret i köket när Elizabeth Bennet avböjde Mr Darcys frieri i Jane Austens Stolthet och fördom? Huset Longbourn berättar tjänstefolkets historia i Jane Austens berömda roman. Parallellt med kärlekshistorien en trappa upp löper romansen mellan den unga köksflickan Sarah och butlern James. Romanen utvecklar och fördjupar den älskade klassikern och ger originalhistorien ytterligare spänning.

Mediakontakt: Isabella Falkowska:
isabella.falkowska@bonnierforlagen.se
08-696 84 77

Fredrik T Olsson: Slutet på kedjan

Recensionsdag 24 april

Kryptologen William Sandberg förs bort av en organisation som ger honom i uppdrag att lösa ett kodat meddelande. Hans före detta fru påbörjar en jakt för att ta reda på vad som hänt honom – en jakt som blir en kamp mot tiden.
Slutet på kedjan är en hisnande spänningsroman som sträcker sig från Stockholm och vidare ut i världen, i en förödande händelsekedja som hotar hela mänsklighetens framtid.

Mediakontakt: Isabella Falkowska:
isabella.falkowska@bonnierforlagen.se
08-696 84 77

Johan Svedjedal: Ner med allt?

Recensionsdag 24 april

Mellan 1965 och 1975 var svensk skönlitteratur en radikal samhällskraft. Essäerna handlar om dess estetik och en förändrad författarroll – men också om författarnas kritiska granskning av den västerländska demokratin. Möt folkhemsrebeller som dokumentaristerna Sara Lidman och P.O. Enquist, den radikale liberalen Lars Gustafsson, ögonblicksrealisten Staffan Seeberg och kulturradikalerna i Blå Tåget.

Mediakontakt: Isabella Falkowska:
isabella.falkowska@bonnierforlagen.se
08-696 84 77