Månpockets nyheter i maj

Månpockets nyheter i maj

14 april, 2014 | Månpocket

Lucke & Lull: Arvet efter en Bonnier av Björn af Kleen

Arvstvist och familjemakt inom familjen Bonnier

 ”Lucke & Lull – Arvet efter en Bonnier” är en historia som är mycket enkel – och mycket komplicerad. Den gäller ett arv, ett stort arv. Men handlar mer om makt, över pengar och sinnen. Och den handlar om en familj, en kultur och priset för att hålla allt samman.

De utvalda: Hemligheternas rike av Kristin Cashore

”[…] allt du kan önska av en författare” (Junot Díaz)

Med serien De utvalda har Kristin Cashore placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista, fått fantastiska recensioner och belönats med en mängd priser. Och läsare världen över har tagit hennes böcker till sina hjärtan.

Stenträdet av Stefan Einhorn

Jakten på mänsklighetens räddning

Stenträdet är en tankeväckande thriller om fanatism och konsekvenserna av att blint följa sin egen övertygelse. Om människans behov av att söka svaren på de stora frågorna.

En sen kväll kallas psykiatern Daniel Weiss till sjukhuset på begäran av en patient. Mannen tycks lida av religiösa vanföreställningar och hävdar att människan inom kort riskerar att utplånas från jordens yta.

Barnmorskan i Hope River av Patricia Harman

Gripande och varm berättelse med historisk närvaro!

I depressionens Virginia tar Patience Murphy jobbet som ingen annan vill ha. I hennes tuffa vardag som barnmorska delar hon i ena stunden föräldrars sorg över ett förlorat barn för att i nästa stund dela lyckan inför ett nytt liv. Sitt eget känsloliv förvarar Patience dock bakom ett hårt pansar, som även döljer en mörk hemlighet. När den svarta flickan Bitsy dyker upp tvingas Patience omvärdera mycket, och deras oväntade vänskap blir en tändande gnista.

 

Dans på glödande kol av Anna Jansson

Fjortonde boken om Gotlandspolisen Maria Wern

Han vågade inte röra sig fast det brann för fullt. Elden hypnotiserade honom. Det knastrade som om ansiktet ville berätta något för honom … en hemlighet om de döda barnen på mammas tavla.

Porslinsfasaderna av Sven Olov Karlsson

Kritikerrosad och Augustnominerad landsbygdsroman!

Porslinsfasaderna är historien om familjen Silver och deras lilla firma. Om pappa Knud som måste stegra sitt mod för att våga stå inför publik och våga ropa ut bråte och antikviteter. Om mamma Saga som måste sortera auktionsgods trots att hon avskyr att vidröra tingen efter de döda.

Profetens tid av Henrik Larsson

Ett svenskt fantasyepos i George R.R. Martins anda!

En profet som ständigt hotar, en åldrande konung och ett rike att hålla samman och beskydda. Henrik Larssons mäktiga fantasyepos avslutas i den tredje delen i serien ”Blodsarvet”. Kärlek, svek och gastkramande spänning – Profetens tid är en våldsam hyllning till fantasy.

Spåren av Deon Meyer

Ny kriminalroman av högsta klass för alla Deon Meyer-fans!

Alla lämnar spår. Noshörningstjuvar, privatdetektiver, gamla snutar och olyckliga kvinnor.

Lemmer, som lagt det hårda livet bakom sig, har bara en princip: bli aldrig engagerad. Men det hjälper inte när Emma le Roux ringer. Taket läcker och han behöver pengarna, Emma vädjar för en god sak — principer kan brytas.

50 genvägar till fettförbränning av Fredrik Paulún

Enkla råd för snabbare viktnedgång

Råden i den här boken gör alla dieter effektivare. Oavsett om det är viktväktarna, LCHF eller isodieten du använder går viktminskningen snabbare när du följer dem. Självklart fungerar den även för dig som bara vill hålla lite extra koll på kilona. Fredrik Paulún avslöjar hur du med enkla medel kan öka din fettförbränning och energiförbrukning.