Nyhetsbrev Wahlström & Widstrand maj

Nyhetsbrev Wahlström & Widstrand maj

07 maj, 2014 | Wahlström & Widstrand

Jan Mårtenson: Juvelskrinet

Recensionsdag 8 maj

Genom ett magnifikt smycke som hans flickvän Francine ärvt hamnar antikhandlare Homan mitt i en härva av mord, korruption och rysk maffia som sträcker sig från dagens Stockholm till den tid då oskattbara föremål skapades av världens skickligaste juvelerare i det kejserliga palatset i Sankt Petersburg. Och han får hårdhänt lära sig att den som inte ger sig in i leken inte heller behöver dra sig ur …

 

David Vikgren: Nåden

Recensionsdag 15 maj

David Vikgren har för sina tidigare böcker lyfts fram som både formsäker och förnyande. Nåden är inget undantag. Här har intentioner och expressivitet reducerats ner till en infratunn gräns. Genom att rikta uppmärksamheten på det transparenta är Nåden ett lika förtvivlat som enfaldigt försök att med minsta möjliga insats men största möjliga ansats gripa det reellas oupphinneliga paradis.

 

 Christine Falkenland. Spjärna mot udden

Recensionsdag 22 maj

Eva har drabbats av ett okänt begär.
Hon känner inte längre igen sig.
Det hela började som ett experiment. Eller var det en förbjuden tanke som blev ett förfluget ord och därmed skapade en orsaksföljd? I Spjärna mot udden skildrar Falkenland skoningslöst denna kvinna i vardande. Med sitt precisa och poetiska språk visar hon ånyo prov på sin omisskännliga förmåga att belysa våra allra dunklaste rum.

 

Romain Puértolas: Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp

Recensionsdag 22 maj

En fakir från Rajasthan reser till Paris för att köpa en spikmattesäng på Ikea. Planen går om intet och han gömmer sig i en garderob – som paketeras och skickas iväg på en galen resa jorden runt.

Detta är en hejdlöst rolig och livsbejakande surrealistisk skröna, som bottnar i ett budskap om livsvisdom och där huvudpersonen lär sig allt om medmänsklighet och andra grundläggande värden i livet.

 

Annika Lantz: Det elfte budet

Recensionsdag 30 maj

Inför den stundande valrörelsen gräver arkeologistipendiat Mlissa Krauss fram en stentavla som bär på ett budskap som alla kan förstå.
Men alla vill inte.
Eller kan inte.
Eller bör inte.
Och någon kanske redan visste.
Det elfte budet blir det självklara temat i radioprofilen och slentrianfeministen Kristina Poppels partiledarserie ”Ett år kvar till val”.
Först ut är statsministern.

Det här är en berättelse om hur världens i stort sett mest jämställda land, ett år före val, konfronteras med ett budskap som hade kunnat förändra i stort sett allt.
Det här är en historia om en ung kvinna som blir galjonsfigur för en feministisk rörelse som snarare hade behövt någon vid rodret.
Det här är bok som inte ger några svar.
Kan det bli mer lockande än så?